Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Pääsiäisen pihasiivouksen jätteet vain luvallisiin paikkoihin

Pääsiäisen pihasiivouksen jätteet vain luvallisiin paikkoihin

(24.03.2016 14:13 Timo Rantanen / päivitetty 24.03.2016 14:13)
kuva Kuva: Porin kaupunki/ympäristövalvonta. Hanhiluodon laiton risujen ja oksien kasauspaikka huhtikuun 23. päivä 2016.


Keväinen siivous on alkanut, ainakin Porin ympäristövalvonnan puhelimeen tulevien yhteydenottojen perusteella.

Asukkaat ilmoittelevat ojista ja puistoista löytyvistä televisioista, mikroista ja tuoleista. Lisäksi luodoille on kertymässä uusi risujen ja oksien laiton kasauspaikka. Jätteiden vieminen puistoon, metsätien varteen tai pellon laitaan tulkitaan jätelain mukaiseksi roskaamiseksi, mikä on kiellettyä.

Pääsiäisen sääennuste on sunnuntaiksi ja maanantaiksi lämmin, mikä usein innostaa siivoojia pihoihin, varastoihin ja mökeille. Puutarhanhoidossa syntyvät risut, oksat ja haravointijäte on haketettava ja kompostoitava omassa pihassa. Jätteelle voi myös tilata jätteenkuljetusyritykseltä oman astian tyhjennyksineen, tai ne voi kuljettaa peräkärryllä luvallisiin vastaanottopaikkoihin.

Porin kaupunki on järjestänyt maksuttoman haravointijätteen, risujen ja oksien vastaanoton Hangassuon jätekeskuksessa, joka on avoinna tiistaista perjantaihin kello 07.00-18.00 ja maanantaisin kello 07.00-21.00. Jätekeskus on suljettuna 28. päivä huhtikuuta. Huhtikuussa avataan myös Keskisjoen entisen kaatopaikan vastaanotto maanantaisin kello 16.00-18.00.

Maksullisia vastaanottopaikkoja haravointijätteelle ovat muun muassa Porin kierrätyskeskus ja Veikko Lehti Oy:n Aittaluodon lajitteluasema. Porin kierrätyskeskus on avoinna lauantaina 26. huhtikuuta kello 9.00-14.00. Risuja ja oksia voi viedä maksullisena Kuusakoski Oy:lle Mäntyluotoon ja Stena Recycling Oy:lle Mäkipuistontielle ja maksutta Veikko Lehti Oy:lle Aittaluotoon.

Risujen ja oksien polttaminen avotulella on sallittua vain haja-asutusalueella ja rannoilla, jos poltosta ei aiheudu haittaa naapureille. Lisäksi etukäteen tulee tehdä ilmoitus Satakunnan pelastuslaitoksen tilannekeskukseen, jonka puhelinnumero on 044 701 1510.

Jätevaakku 2016 –tiedotuslehti jaetaan koteihin 5. huhtikuuta 2016 ja siinä on kerrottu muun muassa jätteen vastaanottopaikat Porin seudulla. Jäteneuvonnan verkkosivuille on jo päivitetty vuoden 2016 vastaanottoajat ja jätekeräykset.Hakusana