Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Poriginal gallerian uusi näyttely avautuu perjantaina

Poriginal gallerian uusi näyttely avautuu perjantaina

(11.03.2016 14:37 Riikka Kaukosalmi / päivitetty 11.03.2016 14:37)

Poriginal gallerian uudet näyttelyt avautuvat perjantaina 11.3., avajaisia vietetään kello 18-20. Alakerrassa esillä turkulaisen kuvataitelijan Anu Halmesmaan Life in Circle – seinäveistos- ja maalauskokonaisuuksia ja yläkerran näyttelytilassa esillä nokialaisen Mia Lehtisen maalauksia.

kuva Kuva: Anu Halmesmaa, Circle of Life

ANU HALMESMAA: Life in Circle – seinäveistos- ja maalauskokonaisuuksia

- Käytän maailmani muotokielessä ympyrämuotoa toistuvana muotona ja teemana. Lähtökohtana ympyrämuoto pitää sisällään itselleni kaiken; alun ja lopun, kiertokulun ja jatkuvan muutoksen elämässä, olemisessa, itsessämme ja kaikessa. Yksittäiset teokseni ovat kuin mandaloita, jotka pitävät sisällään toiveita, ja halua päästää irti elämän liiallisesta hallinnasta. Toteutan tämän taiteessani päinvastaisella tavalla, tarrautumalla teoksieni väreillä, kiilloilla ja voimakkaalla olemuksella kiinni tähän hetkeen, yrittäen tehdä siitä pysyvän.

- Poriginalin näyttely avaa maailmani ja näyttelysarjan, ja antaa viitteitä tulevasta. Se on maailmani synnyn, luomisen ensimmäinen askel. Näyttely tulee koostumaan yksittäisistä teoksista, ja teoskokonaisuuksista, joissa osaan teoksia yhdistän seinämaalauksen, kertoo Halmesmaa.
Anu Halmesmaa (s.1981) on turkulainen kuvataiteilija, joka työskentelee veistoksen, maalauksen ja installaation parissa. Halmesmaa on valmistunut Turun Piirustuskoulusta vuonna 2006 ja Helsingin Kuvataideakatemialta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2010. Life in Circle- näyttelysarja on esillä vuonna 2016 Poriginal gallerian lisäksi muuttuvana kokonaisuutena Helsingissä Huuto Galleriassa heinä- elokuussa ja Galleria Joellassa Turussa syyskuussa. Halmesmaan teoksia on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.

kuva Kuva: Mia Lehtinen A.2

MIA LEHTINEN: Maalauksia

- Valmistuin 2003 Vapaasta taidekoulusta. Värien eri vaikutukset ja nyanssit kiehtovat minua. Se on suurin inspiraatio maalaamiseeni. Olen aloittanut pidempiaikaisen maalaamisen v. 2014. Sitä ennen työskentelin vain hetkittäin, kertoo Lehtinen.

- Maalausprosessini etenee välillä impulsiivisesti, intuitiivisesti ja spontaanisti. Usein joudun miettimään pitkäänkin eri elementtien suhteita. Ekspressiivinen esitystapa hajoittaa muodon ja esittävyyden. Abstraktilla ilmaisulla löytyy monesti esittävä lähtökohta. Se on usein havainnon pelkistämistä olemassaoleviin väripintoihin, Lehtinen kuvailee.

- Lopputyöstä lähtien olen ollut kiinnostunut valkoisen, ohuen, harsomaisen maalausjäljen esilletuomisesta. Minulle on yllätys, että talvi antaa vaikutteita maalaamiseeni. Valkoinen lumi kauneudessaan peittää luonnon, sillä on minulle jokin syvempi merkitys. Kaikki valkoinen ja utuinen kuten untuvapeitto, lumi, jää, usva, pilvet, sumu jne. antaa kimmokkeen maalata. Toivon, että jokainen näkee töissäni omia henkilökohtaisia asioitaan ja että maalaukset puhuttelevat ilman sanoja, kuvailee Lehtinen.


Poriginal galleria
Eteläranta 6, 28100 PORI
puh 044 701 4737
Avoinna tiistaista sunnuntaihin
klo 11-18. Vapaa pääsy.
www-sivut


Hakusana