Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Porin joukkoliikennesuunnitelma 2016 on käynnistynyt

Porin joukkoliikennesuunnitelma 2016 on käynnistynyt

(07.03.2016 15:47 Riikka Kaukosalmi / päivitetty 08.03.2016 09:29 Heli Koskela)

Porin kaupunki on käynnistänyt joukkoliikennesuunnitelman laatimisen. Suunnitelma on toteuttamiseen tähtäävä reitti- ja aikataulusuunnitelma, jossa huomioidaan toimintaympäristön muutokset. Tavoitteena on selkeä, toimiva, edullinen ja houkutteleva paikallisliikennetarjonta, jossa kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Suunnitelma toteutetaan vuoden 2016 aikana.

Suunnitelma toteutetaan yhteistyössä Porin kaupungin asiantuntijoiden, Porin Linjojen sekä tärkeimpien sidosryhmien kanssa. Mukaan kutsuttavia sidosryhmiä ovat mm. Porin vanhusneuvosto sekä Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan oppilaskunnat. Mikäli joku yhdistys tai järjestö on kiinnostunut osallistumaan joukkoliikennesuunnitelmatyöhön, pyydetään ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen liikennesuunnittelu@pori.fi.

Suunnitelmaan liittyen toteutetaan maalis-huhtikuun 2016 aikana asukaskysely, jossa kartoitetaan asukkaiden mielipiteitä paikallisliikenteen tärkeimmistä osatekijöistä sekä kehittämistarpeista. Kyselyyn pääsee vastaamaan Porin kaupungin ja Porin Linjojen www-sivuilla. Paperilla kysymyslomakkeita on saatavilla Porin Linjojen asiakaspalvelupisteessä osoitteessa Yrjönkatu 6B (Porin kaupungin palvelupiste Porina), johon myös vastaukset toivotaan palautettavan. Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan 3 kpl Porin Linjojen kymppikortteja.

Suunnitelman laatijat toivovat runsaasti vastauksia, jotta paikallisliikennettä pystyttäisiin kehittämään asiakaslähtöisesti.
Hakusana