Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Porin metsän ladut ilahduttivat hiihtäjiä

Porin metsän ladut ilahduttivat hiihtäjiä

(24.03.2016 10:10 Oili Alm / päivitetty 24.03.2016 10:52)

Talviliikunnan harrastajille on riittänyt tänäkin talvena tekemistä. Vapaa-aikaviraston johtaja Kimmo Rinne on voinut tyytyväisenä seurata, että Porin metsän hiihtomaasto on saanut runsaasti kehuja tiedotusvälineissä ja muussa palautteessa.


- Ladulle saadaan lunta sekä ison tekojääradan aurauksesta että lumitykeillä. Tänä talvena päätimme lyhentää latua ja ajaa lunta aiempaa paksumman kerroksen.

- Tämä on toiminut hyvin ja sekä koululaiset että varttuneemmat hiihtäjät ovat olleet kiitollisia, Rinne kertoo.

kuva

Myös Kirjurinluodon radalla ehdittiin luistella kuukauden verran.

Kuva: Eerika Harjula

Porin metsän valaistuilla laduilla pääsee edelleen sivakoimaan sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä. Vaikka laduille tehdään lunta myös tykillä, se on käyttäjämäärään suhteutettuna edullista. Rinteen mukaan hiihtoladuille ei ole mahdollisen ilkivallan vuoksi asennettu toistaiseksi laskureita.

Vaikka mennyt talvi oli ulkoliikunnan kannalta järjestyksessään jo kolmas haasteellinen säiden puolesta – talvi tuli myöhään ja välillä oli melko pitkiä suojajaksoja – olosuhteet eivät ole haitanneet muidenkaan liikuntalajien harrastajia.

Vesiongelmat kiusasivat lyhytaikaisesti sekä Isomäki Areenaa että maauimalaa. Yleisömenestystä tämä ei haitannut: maauimalan +4-asteisesta altaasta ja saunasta nautti vilkkaimpina päivinä lähes 200 kävijää.

Talviuintiin on mahdollisuus maauimalassa vielä keskiviikkona 30. maaliskuuta. Pitkäperjantaista 2. pääsiäispäivään asti maauimala on suljettu.

Liikuntayksikön esimies Johanna Kuusiston mukaan kaikissa talviliikuntatapahtumissa oli kävijöitä aiempien vuosien tapaan.

- Jää ei ole ongelma sisällä harjoitusjäähallissa eikä sen paremmin tekojääradallakaan.

Menneen talven tapahtumia olivat muun muassa joulukuussa järjestetty Suomen luisteluliiton IceSkating -tour tekojäällä, helmikuiset perheluistelutapahtumat harjoitushallissa sekä hiihtolomaviikolla päiväaikaan ollut vapaa luistelu tekojäällä.

Porin erityiskoulut pääsivät nauttimaan maaliskuussa viiden päivän ajan laskettelupäivistä Ruosniemessä ja tekojäällä järjestettiin avoimien päiväkotien luistelutapahtuma.


Hakusana