Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Porissa lisätään ympäristötietoisuutta tällä viikolla

Porissa lisätään ympäristötietoisuutta tällä viikolla

(17.03.2016 13:52 Timo Rantanen / päivitetty 17.03.2016 13:52)
kuva


Earth Hour on WWF:n eli Maailman luonnonsäätiön vuosittain järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jota vietetään tämän viikon lauantaina kello 20.30–21.30. Sammuttamalla turhat valot tapahtuman ajaksi ihmiset voivat näyttää valomerkkiä ilmaston puolesta. Tämän symbolisen eleen tarkoituksena on antaa ihmisille mahdollisuus ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille.

Pori on osallistunut Earth Hour -tapahtuman viettoon jo useana vuotena peräkkäin sammuttamalla valoja sekä kaupungin kiinteistöissä että muissa toimitiloissa. Tänäkin vuonna valot sammutetaan muun muassa Luontotalo Arkista, Ympäristövirastosta, Kaupungintalolta, Raatihuoneelta, keskustan uimahallista ja Porin vesitornista.

Earth Hourin teemana Suomessa on maailman suurin kynttiläillallinen. Teemaan liittyen tarjotaan ilmastoystävällinen lounas tänään Porin päiväkodeissa ja huomenna kouluissa. Pinaattiohukaiset, perunamuusi ja porkkanaraaste nautitaan mahdollisuuksien mukaan LED-kynttilöiden loisteessa tai päivänvalossa.

Porin kouluihin ja päiväkoteihin on tuotu lisäksi esille tapahtuman julisteita. Opettajille ja hoitajille on myös laadittu tiedotteet, joissa annetaan vinkkejä aiheen käsittelemiseen lasten ja nuorten kanssa. Lisäksi kouluille on tehty aamunavaus, jossa ympäristöviraston energianeuvoja Marjo Kekki kertoo enemmän tapahtumasta nuorille.

Tapahtumaan osallistuminen

Jos sinua kiinnostaa olla mukana Earth Hour-ilmastotapahtumassa, osoitteessa www.earthhour.fi on siitä lisätietoja sekä erilaisia vinkkejä ja käytännön toteutusohjeita tapahtumaan osallistumiseksi. Internetsivujen etusivun Osallistu-painikkeen kautta voi ilmoittaa sammuttavansa valot ainakin Earth Hour -tunnin ajaksi. Sivujen Tapahtumat-osiossa voi tutustua Earth Hour -teemalla järjestettäviin oheistapahtumiin.

Earth Hour-ilmastotapahtumaa vietetään lauantaina myös luonnontieteellisessä museossa, Luontotalo Arkissa. Tapahtuma järjestetään kello 19.00–22.00 osoitteessa Pohjoispuisto 7. Arkissa on tarjolla lämmittävä kynttiläillallinen, josta kävijät saavat maksaa omantunnon mukaan. Illallista on tarjolla rajoitettu määrä, joten tilaisuuteen kannattaa tulla ajoissa paikalle.

Tapahtumaa varten järjestetään museossa myös pimeänäyttely, johon on myös kaikille vapaa pääsy. Tunnelmallista iltaa koristaa kauniisti valaistu pihapiiri. Pimeänäyttelyä varten museo pyytää vierailijoita ottamaan mukaan omat valaisimet.

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / WWF


Hakusana