Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Psykososiaalisissa palveluissa palvelua myös ilman ajanvarausta

Psykososiaalisissa palveluissa palvelua myös ilman ajanvarausta

(16.03.2016 09:32 Timo Rantanen / päivitetty 16.03.2016 10:01)

Aikuisten vastaanotossa keskitytään tulevaisuudessa yhä enemmän matalalla kynnyksellä annettaviin ennaltaehkäiseviin palveluihin sekä asiakaslähtöisyyteen. Porin perusturvakeskuksessa uskotaan varhaisen puuttumisen vaikuttavan mielenterveyteen ja elämäntilanteisiin liittyvien ongelmien syntymiseen.

– Isoin muutos tulee olemaan perjantaisin kello 8.30-11 ilman ajanvarausta annettava palvelu. Ennen palveluihin on päässyt vain varaamalla ajan itse tai asiakas on tarvinnut sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön lähetteen, kertoo psykososiaalisten avopalveluiden esimies Katri Rajala.

Muutoksia on tulossa myös aukioloaikoihin. Tiistaisin aikuisten vastaanotto ja A-klinikka ovat auki kello 18 saakka. Lisäksi maanantai-aamuihin on varattu niin sanottu puhelinhoitaja kartoittamaan ja arvioimaan yhdessä asiakkaiden kanssa hoidon tai tuen tarvetta.

– Sairaanhoitaja soittaa aamupäivisin asiakkaille, joilla on lähete tai jotka ovat itse pyytäneet yhteydenottoa. Soitoilla mahdollistetaan asiakkaiden tilanteen alkukartoitus mahdollisimman nopeasti, Rajala kuvailee.

Muutokset tulevat voimaan 1. huhtikuuta. Aikuisten vastaanoton toiminta on tarkoitettu yli 22-vuotiaille Porin yhteistoiminta-alueen asiakkaille, joilla on psykososiaalisia ongelmia. Vastaanotto tapahtuu osoitteessa Maantiekatu 29 ja arkipäivisin 12-12.30 on puhelinajat hoitajille puh. 02 621 3509.

– Moniammatillinen työote näkyy vastaanotolla heti ensimmäisestä käynnistä alkaen. Työmuotoina ovat yksilö- ja ryhmävastaanotot sekä tarpeen mukaan kotikäynnit, Rajala sanoo.

kuva Kuva: Porin kaupunki/Timo Rantanen

Hakusana