Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Vielä ehtii: Rahoitusta Suomi 100 -hankkeille

Vielä ehtii: Rahoitusta Suomi 100 -hankkeille

(29.03.2016 10:08 Oili Alm / päivitetty 02.05.2016 09:22 Timo Rantanen)

Satakuntaliitto jakaa 50 000 euroa tukea Suomen 100-vuotisjuhlan ohjelmahankkeille. Suurin avustussumma hanketta kohti on 5000 euroa. Omarahoitusta tulee olla hankkeessa vähintään puolet avustuksen summasta.

Esimerkiksi Porissa toteutettavan hankkeen täytyy olla ennen hakuajan päättymistä hyväksytty valtakunnalliseen Suomi 100 -ohjelmaan.

Ohjelmahankkeet hyväksyy valtioneuvoston kanslia hakemuksesta ja sähköpostitse saatu hyväksymisilmoitus täytyy liittää rahoitushakemukseen.

Rahoitushakemusten pitää olla perillä viimeistään 16.5.2016 kello 15:00.

- Porilaisiinkin hankkeisiin on tullut jo kivasti hakemuksia, mutta vielä ehtii. Hankkeiden ei tarvitse olla isoja, muistuttaa aluekoordinaattori Susanna Virkki Satakuntaliitosta.

kuva

Kuva: Heidi Lammi

- Kyse voi olla vaikka muutaman sadan euron kuljetuskustannuksista päiväkotilasten vierailuun tietyssä kohteessa tai tarvikkeiden hankkimisesta perinneruokien valmistukseen katujuhliin.

Hankkeiden ideointia ja yhteistyökumppaneiden hankkimista varten järjestetään informaatiotilaisuus 15. huhtikuuta kello 12:00-15:00 Porin yliopistokeskuksessa. Tilaisuudessa on mahdollisuus kysyä tarkemmin myös rahoituksen edellytyksistä.

Kaikkien tuettavien hankkeiden – esimerkiksi tapahtumien, tilaisuuksien, näyttelyiden, teosten, kehitysprojektien tai kampanjoiden – tulee liittyä itsenäisyyden juhlavuoteen ja niiden on toteutettava teemaa "Yhdessä". Hanke voi peilata itsenäisyyttä menneiden 100 vuoden, nykyajan tai tulevaisuuden kautta.

Muita hankkeiden ehtoja ovat pääasiallinen toteutuminen juhlavuonna 2017, ei-kaupallinen luonne sekä hyvien tapojen ja lakien mukaisuus.

Päätöksen jaettavasta tuesta tekee maakuntajohtaja Pertti Rajala ohjausryhmän esityksen pohjalta. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen on ohjausryhmän jäsen. Alueellinen avustussumma on saatu valtioneuvoston kansliasta.


Hakusana