Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Rakennusmessuilla tavataan

Rakennusmessuilla tavataan

(11.03.2016 13:43 Merika Lanne / päivitetty 18.03.2016 12:34 Timo Rantanen)

Porin kaupunki osallistuu 19.–20. maaliskuuta Rakennusmessuille Porin Karhuhallissa. Ovet ovat avoinna klo 10–16 molempina päivinä. Rakennusmessuilla on tuhti tarjonta rakentamisen ja peruskorjaamisen alalta. Porin kaupungin osastolla ovat mukana Palvelupiste Porina, Asuntomessut Porissa 2018, rakennusvalvonta, korjaus- ja energia-avustukset, energianeuvonta, jäteneuvonta ja Ravinnepankki -ruokahävikin ravinteet hyötykäyttöön -hanke.

Asuntomessut ja palvelut mukana

Asuntomessut Porissa 2018-messujen projektipäällikkö Kari-Matti Haapala ja projektikoordinaattori Susanna Kivimäki ovat paikalla esittelemässä Karjarannan asuntomessutontteja ja messurakentajille tarjottavia palveluita. Asuntomessutonttien haku käynnistyy keväällä. Asuntomessujen omassa teltassa pääsee kyselemään tarkemmin, millaisia koteja messualueelle voisi rakentaa, ja miten oman tontin saa.

Rakennusmessujen osastolle tuodaan iso näyttötaulu, jossa voi tutkia oman kotinsa lähiympäristön palveluja, tulevia tietöitä, kaavamuutoksia ja muita asumisympäristön viihtyisyyteen vaikuttavia muutoksia. Kartan avulla voi myös tehdä vikailmoituksen huonokuntoisesta kadusta tai ilmoittaa epäsiististä puistosta.

Rakennusvalvonta neuvoo miten rakentamisen lupa-asioissa pääsee eteenpäin jouheasti. Messuilta saat yhteystietoja neuvonta-ajan varaamiseen tarkastajalle ja opastusta sähköiseen asiointiin.

Peruskorjaaminen ja energiaremontit

Vanhan rakennuskannan korjaaminen jatkuu vireänä Porissa. Korjauksia varten on mahdollista anoa avustuksia, jos halutaan parantaa kodin esteettömyyttä tai energiatehokkuutta. Esimerkiksi hissien perusparannuksia tuetaan vuosittain.

Kodin energiatehokkuutta voi parantaa pienin tai isoin teoin. Energianeuvojalta voit kysyä vinkkejä omaa kotia varten. Sähkö- ja vesilaskun, tai vaikkapa pohjapiirroksen avulla energianeuvoja pääsee parhaiten ideoimaan, mitä toimia kodissa olisi järkevä tehdä, jotta energiankulutus vähenisi.

Kierrätys kaappiin!

Jätteiden lajitteluinnostus ei saisi sammahtaa huonoihin lajitteluastioihin. Jäteneuvoja kokoaa Puustelli-keittiöiden kaapiston jätevaunuihin kotien tavallisia jätteitä. Jätteiden lajittelu on helpompaa, kun on valmiiksi mietitty paikka, jonne jätteet kerätään. Käytännöllistä lajittelua varten tarvitaan monia erikokoisia astioita, vaikka niitä kaikkia ei tarvitsekaan säilyttää keittiössä. Jäteneuvojalta saa myös tuoreen lajitteluoppaan kotiinviemisiksi.

Ruokajätteen vähentämisestä puhutaan myös Puustelli-keittiön äärellä. Ruokaa hukataan jääkaappiin, ostetaan enemmän kuin tarvitaan tai pudotetaan lautaselta roskikseen. Ravinnepankki - ruokahävikin ravinteet hyötykäyttöön -hanke on mukana messuosastolla. Hanke välittää ruoka-apua Porin koulujen keittiöistä asukastuville ja etsii jatkuvasti uusia ruokahävikin lahjoittajia ja toisaalta myös hyödyntäjiä, lähinnä yhdistyksiä, jotka voisivat jakaa ylijäämäruokaa omassa toiminnassaan.


Hakusana