Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Jopissa kootaan uutta innovaatiota – maailman pienimpiä hiilihapotuslaitteita!

Jopissa kootaan uutta innovaatiota – maailman pienimpiä hiilihapotuslaitteita!

(14.04.2016 13:23 Timo Rantanen / päivitetty 14.04.2016 13:23)
kuva Janne Alasaarela kokoaa BubbleCappejä Työntoimintayksikkö Jopissa.


Porin perusturvakeskuksen Työtoimintayksikkö Jopin asiakkaat kokoavat Jopin tiloissa alihankintatyönä BubbleCappeja, jotka ovat kaikkiin palautuspulloihin sopivia tilaa säästäviä ja ekologisia hiilihapotuslaitteita. Tuotteen keksinyt merikarvialainen Janne Alasaarela on ollut erittäin tyytyväinen valintaansa antaa BubbleCapit jopilaisten koottavaksi.

– Asiat ovat tapahtuneet paljon nopeammin kuin olin edes ajatellutkaan. Täällä on hyviä tyyppejä ja sellaista yhteistyötä, mitä odotinkin. Jopin kanssa on helppo ja joustava työskennellä, Alasaarela kiittelee.

– BubbleCap toi asiakkaillemme lisää vaihtelevuutta työtehtäviin. Olemme olleet tyytyväisiä siihen, että Janne on ollut paljon täällä paikanpäällä opastamassa ja neuvomassa työn tekemisessä. Jannen läsnäolo on ollut myös asiakkaillemme tärkeää, kertoo sosiaaliohjaaja Carita Pitkälä.

Idearikas Alasaarela on itse itse suunnitellut työpisteet niin, että työ olisi mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Hän on myös kehitellyt kokoamista helpottavia työkaluja.

– Tässä on tällainen saunan ovenkahvasta ja hylsyavaimesta tehty työkalu, Alasaarela esittelee.

Tuotteet ovat tulleet huhtikuun alusta myyntiin vähittäistavara- ja verkkokauppoihin. Jopissa valmistetaan nyt alkuun 6000 kappaleen sarja. Ainakin tällä hetkellä kysyntää vastaava määrä pystytään valmistamaan Jopissa.

– Tämä on kansainvälinen tuote ja suoraan valmis vientiin. Tällä hetkellä meillä on 25 maahan ennakkotilausta. Kiinasta on kyselty saisivatko ottaa valmistuksen sinne, mutta haluamme pitää tämän suomalaisena tuotteena. Uskomme pystyvämme valmistamaan täällä tuotetta kilpailukykyiseen hintaan, Alasaarela kuittaa kosiskeluihin.

Jopissa tehdään tällä hetkellä alihankintatöitä viidelle eri yritykselle. Vaikka yhteistyö yritysten kanssa on tärkeää, Jopi tarjoaa myös talon sisäisiä työtehtäviä sekä mahdollisuuden osallistua liikuntaryhmiin. Asiakkaiden mielestä tärkeää kuntoutumisessa on vertaistuki, päivärytmi ja yhteenkuuluvuuden tunne.

Kuva: Porin kaupunki/Marika Virtanen


Hakusana