Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Katujen lopullinen kevätpuhdistus alkaa tällä viikolla

Katujen lopullinen kevätpuhdistus alkaa tällä viikolla

(11.04.2016 09:45 Timo Rantanen / päivitetty 13.04.2016 13:28)
kuva Keskustan puistokatujen puiston puoleisille alueille asennetaan pysäköintikieltomerkit varustettuna siirtokehotuskyltein tämän viikon loppupuolella tai ensi viikon alussa sääolosuhteista riippuen.


Porin kaupungin Tekninen palvelukeskus on aloittanut hiekoitushiekan poiston kaduilta ja kevytliikenneväyliltä jo maaliskuun aikana. Katujen lopullinen kevätpuhdistus aloitettiin maanantaina kolmella työryhmällä Itä-Porista, Länsi-Porista ja keskustan läheisyydestä Karjarannasta. Kadut ja kevyen liikenteen puhdistetaan samalla kertaa liikennealueiden - ja viheriöiden osalta.

Itä-Porissa työt alkavat perjantaina 15. huhtikuuta kello 6.00 alkaen Puhurintien pysäköintialueilla ja Kalskeentiellä. Puhdistustyöt jatkuvat tiistaina 19. huhtikuuta kello 2.00 alkaen keskustan puistokaduilla Selim Palmgrenin- ja Teatterikadulta Raatihuoneenpuiston puoleisista reunoista jatkuen Pohjois- ja Eteläpuiston kautta Itsenäisyydenkadulle sekä takaisin Itsenäisyydenkadulta Etelä- ja Pohjoispuiston kautta Valtakadulle.

Keskiviikkona 20. huhtikuuta puhdistustöitä jatketaan kello 2.00 alkaen Itäpuistossa ja Länsipuistossa. Mahdolliset yöpakkaset voivat haitata töiden aloittamista, joten työaikoihin voi tulla pieniä muutoksia. Puhdistustyön varmistamiseksi puistokatujen puiston puoleisille alueille tullaan asentamaan pysäköintikieltomerkit varustettuna siirtokehotuskyltein.

Siirtokehotuskylteissä on ilmoitus päivämäärästä ja kellon ajasta työn alkamisesta, jonka jälkeen ajoneuvoille tehdään lähisiirto, jos pysäköintikieltoa ei ole noudatettu. Lähisiirrosta aiheutuneista kustannuksista peritään maksu ajoneuvon omistajalta tai haltijalta. Siirtomaksu on 85 euroa ja lisäksi peritään 24 prosentin arvonlisävero.

Tekninen palvelukeskuksen kunnallistekniikan ja puistotoimen vastuualueet toivovat, että kadun puhdistustöiden onnistumiseksi tonttien omistajien ja taloyhtiöiden vastuilla olevat jalkakäytävät puhdistettaisiin jo ennen tai samassa yhteydessä kuin Tekninen palvelukeskus puhdistaa kyseistä katualuetta.

Autoilijoiden tulee huomioida puhdistustyössä olevien työkoneiden työskentely katualueilla, jotta liikenne ja meneillään olevat puhdistustyöt sujuisivat turvallisesti ja joustavasti. Lisäksi autoilijoita muistutetaan poikkeavista pysäköintijärjestelyistä.

Päivitetty: 13.4. lisätty tarkemmat ajankohdat ja paikat.

Kuva: Porin kaupunki/Timo Rantanen


Hakusana