Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Mäntyluodon teollisuusjätekeskuksen kaavamuutos tulossa nähtäville

Mäntyluodon teollisuusjätekeskuksen kaavamuutos tulossa nähtäville

(04.04.2016 15:00 Salla Rajala / päivitetty 04.04.2016 15:00)

Ekokemin Mäntyluodon teollisuusjätekeskuksen asemakaavamuutosehdotus tulee nähtäville. Ekokemin tarkoituksena on laajentaa Mäntyluodossa sijaitsevan toimipisteen nykyisiä jätteiden vastaanotto- ja käsittelytoimintoja.

Ekokemin toimintojen laajennussuunnitelman nähdään lisäävän Mäntyluodon sataman ja lähialueen yritysten synergisen toimintaympäristön edellytyksiä. Lisäksi niiden ajatellaan vahvistavan alueen profiloitumista kierrätysteollisuuden ja ympäristöteknologian keskittymänä.

– Toteutuessaan laitos toisi Suomeen uutta teknologiaa ja se perustuisi kiertotalouteen. Myös laitoksen eri rakentamisvaiheiden työllistämisvaikutus olisi merkittävä. Tuhka Mäntyluotoon on suunniteltu tuotavan eri puolilla Suomea olevista nykyisistä jätehuoltolaitoksista autolla, Ekokem Oyj:n edustajat Mikko Saarinen ja Harri Sjöblom kertoivat 4. huhtikuuta kokoontuneelle Porin kaupunginhallitukselle.

Asemakaavan muutosalue on yhteensä 9,46 hehtaaria ja se käsittää nykyisen toimipisteen
tontin lisäksi laajennusalueen kolme tonttia. Nähtävilläoloaika on 30 päivää. Sen jälkeen asia tuodaan Porin kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.


Hakusana