Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Meri-Porin sähkönjakeluverkon käyttövarmuutta parannetaan

Meri-Porin sähkönjakeluverkon käyttövarmuutta parannetaan

(20.04.2016 16:11 Timo Rantanen / päivitetty 20.04.2016 16:14)
kuva Kuvassa Reposaaren tuulivoimala.


Pori Energia Sähköverkot Oy on käynnistänyt Tahkoluodossa sijaitsevan Syväsataman sähköaseman uudistamisen. Asemalle liitetään Tahkoluodon edustalle rakennettavan Merituulipuiston sähköntuotanto. Samassa yhteydessä sähköasemaa laajennetaan ja sen tekniikkaa modernisoidaan. Valmistuessaan asema vahvistaa lähialueiden sähkönjakelua ja parantaa sähkönjakelun toimitusvarmuutta varsinkin läntisen Meri-Porin alueella.

Sähköaseman laajennuksen suunnittelu aloitettiin 2015 ja varsinainen rakentaminen on parhaillaan käynnistymässä. Aseman pääurakoitsija toimii satakuntalainen Sähkö-Wire Oy. Hankkeessa on kaikilta osin vahvasti mukana satakuntalainen osaaminen. Asema valmistuu syksyllä 2017 ja jatkossa Tahkoluodon Merituulipuiston sähköntuotanto siirtyy sen kautta asiakkaiden käyttöön.

– Syväsataman sähköaseman laajennuksen myötä Meri-Porin sähkönjakelun käyttövarmuus paranee entisestään. Aseman laajennus on Pori Energia Sähköverkkojen kuluvan vuoden suurin yksittäinen verkostoinvestointi. Aseman valmistuessa sen kautta siirretään Tahkoluodon merituulipuiston sähköntuotanto asiakkaiden käyttöön. Uusittu sähköasema vastaa myös alueen kehittyviä asumisen ja teollisuuden tarpeita tulevinakin vuosikymmeninä, kertoo Pori Energia Sähköverkkojen toimitusjohtaja Pekka Ohrankämmen.

Pori Energia Sähköverkot Oy investoi vuosittain noin 10–12 miljoonaa euroa Porin alueen sähköverkon kehittämiseen. Investointeja tarvitaan kehittyvän kaupungin tarpeisiin ja sähköverkon uudistamiseen. Niillä myös parannetaan sähköverkon toimitusvarmuutta.

Kuva: Porin kaupunki/Heli Koskela


Hakusana