Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Nuorten turvallista juhlimista tuetaan monelta taholta

Nuorten turvallista juhlimista tuetaan monelta taholta

(28.04.2016 08:44 Timo Rantanen / päivitetty 28.04.2016 08:44)

Lämpenevät ilmat, vappu ja lähestyvä kesäloma lisäävät selkeästi nuorten alkoholin käyttöä. Porin kaupunki on yhteistyökumppaneiden kanssa tukemassa vappuna nuorten turvallista juhlimista.

– Vappuna usealla nuorella on tarkoitus päihdyttää itsensä. Järjestämme alkoholin laitonta välittämistä estävän tempauksen perjantaina sekä kaupungin nuorisopäivystäjät jalkautuvat nuorten pariin vappuaattona. Tavoitteena on herätellä alkoholia alaikäisille välittäviä aikuisia, vanhempia ja täysi-ikäisiä nuoria tunnistamaan oman toimintansa haitallisuus alaikäisen terveydelle ja turvallisuudelle, kertoo ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori Sari Ilvonen.

Syitä kieltäytyä alkoholin välittämisestä alaikäisille on useita. Päihtynyt nuori altistuu monille vaaratilanteille, kuten tapaturmille, onnettomuuksille, väkivallalle ja hyväksikäytölle. Joka viides 15-24-vuotiaiden tapaturmaisista kuolemista liittyy alkoholiin.

– Alaikäiset hankkivat pääsääntöisesti alkoholinsa jonkun täysi-ikäisen henkilön avustamana.

Alkoholin ostaminen ja välittäminen alaikäisille on rikos. Alkoholilain tavoitteena on suojella kehittyvää lasta. Myös omille lapsille alkoholin välittäminen täyttää laissa säädetyn rikoksen tunnusmerkit, eikä lähisukulaisuutta katsota lieventäväksi asianhaaraksi, valottaa Ilvonen.

Älä välitä – alkoholia alaikäiselle, tue turvallista vappua -tapahtuma järjestetään Kauppakeskus Puuvillan juuri avatun Alkon yhteydessä perjantaina 29. huhtikuuta kello 14-18. Mukana järjestämässä on Porin perusturvakeskus, sivistyskeskus, vapaa-aikatoimi, Porin evankelisluterilainen seurakunta, SPR:n Satakunnan piiri sekä poliisi.


Hakusana