Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Porin asuntomessualuetta muunnetaan valvotuissa olosuhteissa asumiskäyttöön

Porin asuntomessualuetta muunnetaan valvotuissa olosuhteissa asumiskäyttöön

(26.04.2016 08:40 Salla Rajala / päivitetty 26.04.2016 08:40)

Entinen laidunmaa ja teollisuusalue uudistuu urbaaniksi noin 1000 asukkaan asuinalueeksi Porissa. Vuoden 2018 Porin asuntomessujen projektipäällikkö Kari-Matti Haapala sanoo alueen uusien asukkaiden voivan olla ylpeitä Karjarannan historiasta.

– Karjaranta on saanut kirjaimellisesti nimensä käytöstään laidunmaana. Tässä käytössä se oli aina 1800–1900 lukujen vaihteeseen saakka. 1900-luvun alussa alueelle syntyi teollisuutta. Vuosikymmenien saatossa Karjarannassa ovat toimineet muun muassa meijeri, teurastamo ja metalliteollisuuden yritykset.

Viimeiset massanvaihdot huhtikuussa

Koska vuoden 2018 asuntomessualueella on sen teollisen historian aikana toiminut yli 200 yritystä, Porin kaupunki on tutkituttanut ja puhdistanut maaperää ulkopuolisten tahojen valvonnassa. Nyt aluetta muunnetaan valvotuissa olosuhteissa asumiskäyttöön.

– Viimeiset teollisuuskiinteistöt on saatu purettua messualueelta talven kuluessa. Rakennusten alla olleiden maamassojen vaihto päästää aloittamaan huhtikuun aikana. Muutoin puhdistushanke on toteutettu alueella 2010, Haapala kertoo.

Yhdeksän kuukautta kestäneiden maaperän puhdistustöiden kustannukset olivat noin 1,4 miljoonaa euroa. Työnaikaisia näytteitä otettiin 732 ja lopetusnäytteitä 370.

Alue, jolle asuntomessut tehdään, siirtyi Porin kaupungin omistukseen vuonna 2005.

Tonttimyynti käyntiin kesäkuussa

Asuntomessualueelle on kaavoitettu 28 pientalotonttia, kaksi rivitalotonttia, neljä kerrostalotonttia sekä asuin- ja palvelurakennusten korttelialueita. Tonttihaku alkaa kuluvan vuoden kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja päättyy 31.8.2016.

Tontteja voivat hakea yksityiset henkilöt, talotehtaat ja rakennusalan yritykset. Vallinnat tonttien saajiksi tekevät Porin kaupungin ja Suomen Asuntomessujen edustajista kootut laaturyhmä ja asuntomessutoimikunta.

– Valintoihin vaikuttavat suunnitelmien laatu, asuntomessuteemojen huomiointi sekä hankkeiden toteutuskelpoisuus ja sopivuus asuntomessukokonaisuuteen, Haapala sanoo.

Tonttien myyntihinnat alkavat 35 000 eurosta. Osa tonteista on myös mahdollista vuokrata.

Tarkat tiedot löytyvät osoitteesta pori.fi/asuntomessut.

kuva Asuntomessualueelle on kaavoitettu 28 pientalotonttia, kaksi rivitalotonttia, neljä kerrostalotonttia sekä asuin- ja palvelurakennusten korttelialueita. Tonttihaku alkaa kuluvan vuoden kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja päättyy 31.8.2016. Kuva: Porin kaupunki/Heli Koskela


Hakusana