Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Porin valtuustosopimus päivitetty – suurin osa valtuustoryhmistä mukana

Porin valtuustosopimus päivitetty – suurin osa valtuustoryhmistä mukana

(15.04.2016 10:25 Salla Rajala / päivitetty 15.04.2016 10:27)

Porin valtuustosopimusvaliokunta on arvioinut valtuustosopimuksen toteutumista ja tavoitteita. Arvioinnin yhteydessä se on laatinut ehdotuksen valtuustosopimuksen jatkamisesta vuoden 2017 loppuun.

Porin kaupunginhallitus saa maanantaina 18. huhtikuuta käsiteltäväkseen valtuustosopimuksen arviointiraportin sekä esityksen valtuustosopimuksen jatkamisesta. Arvioinnin laadinnasta on vastannut Porin kaupunginvaltuuston nimittämä valtuustosopimusvaliokunta. Mukana arviointityössä ovat olleet kaikki valtuustopuolueet.

Valtuustosopimuksen tarkoituksena on linjata valtuuston työskentelyä. Voimassa olevan sopimuksen tähtäiminä ovat olleet muun muassa talouden velkaantumisen pysäyttäminen sekä hallinnon uudistaminen.

Sopimuksen onnistumisia ovat muun muassa perustettujen yritysten lukumäärä, väestömäärän hienoinen kasvu sekä työllisyysohjelman laadinta. Kritiikkiä aiheuttavat vastaavasti organisaation eri tasojen budjettiin sitoutuminen sekä uusien työpaikkojen ja työllisten määrän heikko kehitys.

Uudessa sopimuksessa otetaan kantaa muun muassa sote-uudistukseen, kaupungin organisaatiouudistukseen sekä taloudenpitoon.

Valtuustosopimus on määrä viedä tiedoksi kaupunginvaltuustolle maanantaina 25. huhtikuuta.
Valtuustosopimuksen ovat päättäneet samassa yhteydessä allekirjoittaa Kokoomus, SDP, Keskusta, Vihreät sekä ryhmä Satomaa. Sen sijaan Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto ja Kristillisdemokraatit ovat ilmoittaneet jättäytyvänsä pois sopimuksesta.

Ensimmäinen valtuustosopimus solmittiin Porissa kuntavaalien jälkeen 2012. Sopimusta on päivitetty kertaalleen vuonna 2014.

kuva Kuva: Porin kaupunki/Heidi Lammi


Hakusana