Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Porista löytyy tarvetta rakentamiselle

Porista löytyy tarvetta rakentamiselle

(26.04.2016 13:53 Timo Rantanen / päivitetty 26.04.2016 13:53)
kuva Etelärannan tuntumassa rakennetaan kerrostaloja. Kuva: Porin kaupunki/Timo Rantanen


Tämän vuoden aikana rakennuslupia on Porissa myönnetty yhteensä 194 kappaletta. Vaikka vuosi sitten vastaavana ajanjaksona lupia myönnettiin hieman enemmän, 214 kappaletta, rakennetaan nyt suurempia rakennuksia.

– Vaikka puhutaan taantumasta ja siitä, että pientalotontteja on luovutettu vähiten miesmuistiin, rakennetaan nyt enemmän isompia kohteita, kuten päiväkoteja ja kerrostaloja. Omalta osaltaan käynnissä oleva "Kiinteistötietojen oikeellisuuden tarkistusmenettely" muistuttaa ihmisiä luvan tarpeesta. Nyt rakennetaan isoa ja pientä ja kohtuullisesti siitä väliltäkin, ympäristöviraston rakennustarkastaja Mikko Lönnberg kertoo.

Porin keskustassa rakennetaan enimmäkseen kerrostaloja, kun taas pientaloja tehdään tällä hetkellä muun muassa Murtosenmutkan ja Klasipruukin alueilla. Lönnbergin mukaan Pori on aina ollut esimerkillinen tarjoamaan tontteja rakennettavaksi.

– Edulliset tontit ja viihtyisät asuinalueet ovat omiaan lisäämään Porin houkuttelevuutta. Rakennusalalla on elinkeinopoliittisesti merkittävä rooli täällä Porissa. Jokainen rakennustyömaa luo työpaikkoja ja hyvinvointia. Elinvoimainen ja viihtyisä kaupunki taas vetää lisää potentiaalisia asukkaita puoleensa, Lönnberg sanoo.

Tämän vuoden aikana haetut luvat ja ilmoitukset:

Uudet yhden asunnon omakotitalot: 18 kpl
Uudet paritalot: 3 kpl
Uudet rivitalot: 2 kpl
Uudet kerrostalot: 5 kpl
Uudet loma-asunnot: 5 kpl
Laajennukset: 24 kpl
Toimenpideluvat 85 kpl
Toimenpideilmoitukset: 52 kpl


Hakusana