Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Ravintoloiden vastuullinen anniskelu helpottaa poliisin työtä

Ravintoloiden vastuullinen anniskelu helpottaa poliisin työtä

(13.04.2016 08:28 Timo Rantanen / päivitetty 13.04.2016 08:28)

Pääsiäisen pyhinä toteutettiin vastuullinen anniskelu -kampanja Porin keskustan ja lähialueen ravintoloihin.

Mukana oli lähes 30 ravintolaa, jotka kirjasivat kuinka monta asiakasta käännytettiin liiallisen päihtymyksen tai alaikäisyyden vuoksi, monelleko kieltäydyttiin anniskelemasta samoista syistä sekä paljonko asiakkaita jouduttiin poistamaan ravintolasta.

– Kampanjassa mukana olevissa ravintoloissa oli pitkälti yli sata tapausta, joissa asiakasta ei hyväksytty ravintolan asiakkaaksi tai hänelle kieltäydyttiin anniskelemasta tiskillä liiallisen päihtymyksen vuoksi. Ikärajavalvontaa tehdään aktiivisesti erityisesti nuorten suosimissa paikoissa ja tästä syystä kymmeniltä alaikäisiltä evättiin sisäänpääsy ravintolaan, kertoo ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori Sari Ilvonen.

Alkoholilain uudistuessa ja valtakunnallisen alkoholikeskustelun käydessä kuumana on tärkeää huomata, että ravintoloiden omavalvonta Porissa on tehokasta. Laajalti on omaksuttu ajatus, että asiakkaiden hyvä kunto ja vastuullinen anniskelutoiminta ovat kaikkien, myös ravintolan etu.

– Poliisilta saatujen tietojen mukaan pääsiäisen pyhinä Porissa päihtymykseen ja häiriökäyttäytymiseen liittyvät kotihälytykset työllistivät poliisia kymmenkertaisesti verrattuna ravintolahälytyksiin, Ilvonen jatkaa.

Kampanja toteutettiin Porin perusturvakeskuksen Pakka (paikallinen alkoholipolitiikka) - toiminnan, porilaisten ravintoloiden ja Satakunnan Matkailu- ja ravintolayrittäjät ry:n yhteistyönä 24.-28. maaliskuuta. Kampanja on osa laajaa yhteistyötä, jota Porin seudulla tehdään päihdehaittojen vähentämiseksi.


Hakusana