Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Valittavat painopisteet näyttävät suuntaa uudistuvalle Porille

Valittavat painopisteet näyttävät suuntaa uudistuvalle Porille

(29.04.2016 12:38 Salla Rajala / päivitetty 29.04.2016 12:38)

Asukkaiden tarpeisiin ja seudun vahvuuksiin pohjautuvan strategiatyön avulla Porin kaupunki pyrkii varmistamaan toiminnan oikeat painopisteet, kaupungin kilpailukyvyn ja kehittämisen jatkuvuuden pitkällä aikajänteellä.

– Uusi kaupunkistrategia vahvistaa Porin roolia seudullisesti ja valtakunnallisesti sekä vastaa niin sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen kuin uuden kuntalain tuomiin muutoksiin kaupungin toiminnassa, kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo.

Porin kaupungin johto kokoontui tällä viikolla yhteisseminaariin. Turussa 28.–29. huhtikuuta pidettyyn seminaarin osallistuivat Porin kaupunginhallitus ja kaupungin ylimpien virkamiesten muodostama johtoryhmä.

– Yhteinen näkemys keskeisistä strategisista linjauksista on edellytys organisaatiouudistuksen ja talouden tasapainotuksen onnistumiselle. Muutoksen jalkauttamisella ja siihen sitoutumisella on niin ikään keskeinen rooli, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Vasama toteaa.

Osana seminaaria Porin johto tapasi sote-hengessä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Samuli Saarnin sekä Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan varadekaani Risto Huupposen ja tiedekunnan koulutuksen kehittämisyksikön johtaja Outi Kortekangas-Savolaisen.

– Haluamme nähdä länsirannikolla enemmin kumppanuutta kuin kilpailua. Yksi esimerkki tästä on koulutus, joka varmistaa osaamista ja ammattitaitoisen henkilöstön saantia, Satasoten johtoryhmää puheenjohtajana luotsaava Vasama miettii.

Porin kaupunki lähti uudistamaan strategiaansa valtuustosopimuksen päivityksen myötä. Sopimus antaa raamit myös talousarvion laadinnalle.


Hakusana