Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Valtakunnallinen museoviikko ja Kulttuurin superlauantai

Valtakunnallinen museoviikko ja Kulttuurin superlauantai

(27.04.2016 10:41 Sari Kaarto / päivitetty 11.05.2016 10:11)

Valtakunnallista museoviikkoa vietetään 16.5. - 22.5. Viikolla on jälleen runsaasti ohjelmaa: opastettuja kierroksia, työpajoja, konsertteja ja muuta mukavaa. Näyttelyihin on vapaa sisäänpääsy Kansainvälisenä museopäivänä 18.5. ja Museoiden yönä 21.5.

Porilaisten omaa tapahtumapäivää, Kulttuurin superlauantaita vietetään 5. kertaa. Superlauantaissa yhdistyvät yhteiseksi tapahtumaksi samalle päivälle ajoittuvat Museoiden yö ja Viikkarin kyläjuhla. Museoiden yö - La Nuit des Musèes - on eurooppalainen tapahtuma, joka avaa museoiden ovet yöhön asti. Viikkarin kyläjuhla puolestaan keskittyy Porin Viidenteen kaupunginosaan, Sibeliuspuiston kupeeseen, ja leviää kaupunginosan pihoille ja kaduille. Lue lisää Kulttuurin superlauantaista.

Valtakunnallinen museoviikko 16.5. - 22.5.2016

Museon ystävien valoteos Satakunnan Museon perusnäyttelyssä

Satakunnan Museon ystävät toteuttavat valoteoksen osaksi Satakunnan museon perusnäyttelyä. Teos suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Valolinna - kuvataiteilija Anna Turusen kanssa käyttämällä värivaloja, kuvia, sanoja ja videota. Valoteos on nähtävillä perusnäyttelyssä museoviikolla.

Seniori-iltapäivä: Taidetta ja arkitavaraa

Tiistaina 17.5. klo 14-16, Rosenlew-museo

Taidetta ja arkitavaraa -näyttelyn opastus Rosenlew-museossa. Lue lisää seniori-iltapäivästä Museosta virtaa varttuneille

Kansainvälinen museopäivä 18.5. vapaa sisäänpääsy kaikkiin museoihin

Kaupunkiopastus: Raatihuoneenpuisto ja ristikkäispuistot

Keskiviikkona 18.5. klo 17-19, lähtö Satakunnan Museo aulasta.

Kierroksella perehdytään Porin kaupunki- ja puistosuunnitteluun eri aikoina. Lue lisää Kaupunkiopastuksetkuva


Kulttuurin superlauantai: Museoiden yö ja Viikkarin kyläjuhla

Museoviikko huipentuu lauantaina 21.5., jolloin vietetään Museoiden yötä ja Viikkarin kyläjuhlaa. Ohjelmaa on aamusta iltaa kaikenikäisille. Rakennuskulttuuritalo Toivossa on avoimet ovet klo 11-15, Rosenlew-museossa ja Luontotalo Arkissa on pidennetty aukioloaika klo 11-18. Satakunnan Museossa on myös pidennetty aukioloaika klo 11-24. Päivän aikana Museon ystävät esittelee toimintaansa eri toimipisteissä.

Bussiajelut 1950-luvun linjurilla


Lauantaina 21.5. klo 12, 13 ja 14, V kaupunginosa eli Viikkari
Opastettuja bussikierroksia V osan historiaan.
Liput ennakkoon V osan lippakioskista, hinta 3€/istumapaikka.

Lasten rakennuspaja

Lauantaina 21.5. klo 11-15, Rakennuskulttuuritalo Toivon piha
Toivon pihassa rakennetaan pikkumökkejä. Materiaalit, työvälineet ja pientä välipalaa löytyy maksutta paikanpäältä, mutta mukaan voi ottaa myös omat, hyvin merkityt työkalut. Yhteistyössä MLL:n Porin paikallisyhdistyksen kanssa. Vapaa pääsy.

Kasvinvaihtotori

Lauantaina 21.5. klo 12-18, Luontotalo Arkin piha
Kasvien ja taimien vaihtotorilta löytyy ideoita kesän istutuksiin. Vaihtotorille voi tuoda myös omia aarteita jaettavaksi ja uusien puutarhojen kaunistukseksi.
Varaukset: martti.koski(at)pori.fi, p. 044 701 9447. Café Meriharakka palvelee tapahtuman ajan. Yhteistyössä Porin kaupungin TPK/Puistotoimen kanssa. Vapaa pääsy.

Muistosta näytelmäksi

Lauantaina 21.5. klo 11 ja klo 14, Rosenlew-museo

Muistoista näyttelyksi -pienoisnäytelmäkierrokset alkavat Rosenlew-museosta (Kuninkaanlahdenkatu 14) klo 11 ja klo 14 ja päätyvät Porin viidenteen kaupunginosaan. Kumpikin kävellen tehtävä kierros kestää noin 1,5 tuntia. Kierroksille on vapaa pääsy ja ne järjestää Muisteltu kaupunki -työryhmä, joka on laatinut näytelmien käsikirjoitukset keräämänsä muistitiedon pohjalta. Teemana ovat 1950-luvun arkiset asiat: tehdastyöläisten ruokatauot, kaupassa asiointi, saunominen ja kotieläimet. Näytelmät muodostavat yhtenäisen tarinan, mutta niitä on mahdollista seurata myös toisistaan erillisinä.

Valo-näyttelyn opastus

Lauantaina 21.5. klo 18, Satakunnan Museo
Salissa esillä olevaan Valo-näyttelyyn rakentuu laaja läpileikkaus valosta; valon tutkimisen historiasta, valaistuksen kehityksestä ja valon merkityksestä. Vapaa pääsy.

Origami-työpaja ja omatoimista varjoteatteria

Lauantaina 21.5. klo 18-24 Satakunnan Museo
Origami-työpajassa saa tehdä paperiteoksia oman mielen tai valmiiden mallien mukaan. Valo-näyttelyn varjoteatterissa ovat nuket ja lavasteet valmiina, tarvitaan vain teitä innokkaita esiintyjiä; perheitä tai kaveriporukoita, esittämään yleisölle mitä ihmeellisempiä tarinoita. Vapaa pääsy.

Poria ja Satakuntaa - opastus

Lauantaina 21.5. klo 20 Satakunnan Museo
Elokuussa sulkeutuvan Vesien sylistä Satakunnaksi ja Ihmisen elämänkaari -näyttelyn opastettu kierros. Opas on yleisön armoilla ja asiakkaat saavat päättää, mitä he haluavat opastuksella nähdä ja kuulla. Yleisö saa myös äänestää illan aikana omia suosikkejaan ja inhokkejaan. Vapaa pääsy.

Bayou train

Lauantaina 21.5. klo 21.30 - 23.30 Satakunnan Museo
Museossa voi jorata 1960-1970 -luvun merkeissä: Bayou train soittaa valovoimaista Creedence Clearwater Revival -musaa nostalgiannälkäisille. Vapaa pääsy.

Bayou train:
Ari Marjamäki (laulu, kitara)
Kari Elonen (kitara)
Petri Stenfors (kitara)
Mikko Anttonen (basso)
Pertti "Pakeri" Hannus (rummut ja laulu)

kuva Rosenlewin tehtaalaisten ruokailusta vastasivat mm. nämä naiset 1950-luvulla. Kuljetusvälineenä on paperitehtaan ruokalan kärry. Kuva liittyy Muistosta näytelmäksi – pienoisnäytelmäkierrokseen, joita järjestetään 21. toukokuuta. Kuva: Rosenlew-museo/kokoelma

Hakusana