Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Vappu luo Poriin menoa ja meininkiä

Vappu luo Poriin menoa ja meininkiä

(25.04.2016 15:33 Timo Rantanen / päivitetty 25.04.2016 15:33)
kuva


Vappu tuo tänäkin vuonna mukanaan erilaisia tapahtumia porilaisten iloksi. Työnväen, ylioppilaiden ja kevään karnevaalijuhlana tunnettua juhlapäivää vietetään perinteisesti munkeista, simasta ja tippaleivistä nautiskellen. Varsinainen vappupäivä on sunnuntaina, mutta viikon aikana järjestetään myös muinakin päivinä monenlaista puuhaa. Olemme listanneet tähän viikon tapahtumia:

Opiskelijoiden juhlaa

Opiskelijoiden juhlana vappu ei petä tänäkään vuonna aktiviteettiensa puolesta. Jo perinteeksi muodostunut korkeakoulujen välinen venesoutukilpailu pidetään keskiviikkona Etelärannassa kello 17.00. Kaikille avoimesta tilaisuudesta opiskelijat jatkavat SAMKin opiskelijakunta SAMMAKKOn järjestämän Wapprobatur tapahtuman innoittamana baarikierrokselle Porin yöelämään.

Perjantaina opiskelijat pääsevät täysin maksutta opiskelijatalo Saikulle, jossa rentoudutaan ja pidetään yhdessä hauskaa. Lauantaina on vuorossa raatihuoneen edustaa komistavan patsaan, Porin karhun, peseminen ja lakittaminen opiskelijoiden toimesta. Tilaisuus alkaa kello 17.30 ja on yleisölle avoin.

Porin teekkarit, eli PoTka ry tarjoilee raatihuoneen puistossa sunnuntaina kello 10.00 alkaen perinteisen silliaamiaisen. Tämän jälkeen kello 13.00 uudet teekkariopiskelijat kastetaan Kokemäenjoen etelärannassa. Tämäkin tilaisuus on kaikilla avoin.

Kävelykadulla tapahtuu

Porin keskustan Kävelykadulla, eli Käviksellä järjestetään perinteinen Vappukarnevaali lauantaina ja sunnuntaina. Käviksellä lauantaina pääsee markkinaostoksille kello 09.00 – 17.00 ja sunnuntaina kello 09.00 – 15.00 välisenä aikana. Koko perheelle sopivissa tapahtumissa jaetaan ilmapalloja ja karkkeja, minkä lisäksi paikalla järjestetään erilaisia arvontoja.

Myös eri puolueiden vappujuhlia järjestetään Käviksen läheisyydessä viikonlopun aikana. Lauantaina kello 13.00 Vihreiden förskotti Vappu alkaa Eetunaukiolla.

Sunnuntaina kello 10.45 alkaa Sosiaalidemokraattien Vappujuhla Kauppatorilla ja Porin Työväen Vappu käynnistyy kello 12.00 Eetunaukiolla. Vappumarssi lähtee Liisantorilta kello 11.30. Porin Perussuomalaisten Vapputapahtumaa juhlitaan Antinkatu 5:n sisäpihalla kello 11.00 – 15.00.

Myös musiikin ystäville on luvassa loistavaa viihdettä Promenadisalissa. Pori Sinfoniettan vieraaksi saapuu sunnuntaina yksi Suomen kuuluisimmista oopperalaulajista, Jaakko Ryhänen. Vappukonsertin kapellimestarina on Kalervo Kulmala, joten luvassa on klassinen konsertti vertaansa vailla. Konsertti alkaa kello 14.00 ja lisätietoja saat tästä.

Kuva: Porin kaupunki/Heidi Lammi


Hakusana