Etusivu > Uutiset > 2016 > 04 > Venepaikkojen varaus uudistuu

Venepaikkojen varaus uudistuu

(12.04.2016 15:56 Timo Rantanen / päivitetty 12.04.2016 16:03)
kuva


Porin kaupunki siirtyy 3. toukokuuta kello 9.00 alkaen venepaikkojen hallinnassa uuteen, selainpohjaiseen varausjärjestelmään. Tällä hetkellä on meneillään 2. toukokuuta päättyvä uudelleenvarausjakso, jonka aikana nykyiset asiakkaat voivat jatkaa voimassaolevan venepaikkansa vuokrausta alkavalle veneilykaudelle. Uusi varausjärjestelmä yhdistetään Porin kaupungin karttapalveluun. Järjestelmän avulla asiakkaat voivat hoitaa venepaikkavarauksensa jatkossa tietokoneella tai mobiililaitteilla 24/7 palveluna.

– Asiakas voi vaikka siellä venesatamassa tehdä venepaikkavarauksen, kun näkee karttapalvelusta mieleisensä vapaana olevan venepaikan. Lisäksi asiakkaamme välttyvät mahdollisilta palvelumaksuilta, koska henkilöasiakkaat voivat maksaa venepaikkansa suoraan palvelussa verkkomaksuna tai asioidessaan palvelupiste Porinan kassalla. Tälle varausjärjestelmälle on ollut jo vuosia kysyntää ja kyseessä on ensimmäinen kaupallinen järjestelmä, joka tuli markkinoille vuoden 2015 keväällä. Nyt järjestelmällä on jo kymmenkunta käyttäjäkaupunkia, palvelupiste Porinan palvelupäällikkö Heikki Tuominen kertoo.

Uuden varausjärjestelmän avulla luovutaan paperilaskusta, joka auttaa laskemaan kustannuksia. Samoin henkilöresurssin tarve vähenee maksuvalvonnan helpottuessa. Samalla myös asiakkuuksien hallinta selkiytyy ja mahdollisia väärinkäytöksiä sekä kiellettyä edelleenvuokrausta on mahdollista valvoa tehokkaasti järjestelmän edellyttämän vahvan tunnistautumisen ansiosta. Vene- ja asiakastiedot saadaan ajan tasalle ensimmäisellä jaksolla. Jatkossa järjestelmä huolehtii asiakasmuistutuksista.

Venepaikoista riittää kysyntää

– Keväisin tuosta 1400 venepaikastamme noin 100–200 venepaikkaa vaihtaa vuokralaista. Kaupungin venepaikkojen käyttöaste on yli 90 prosenttia, mutta kuitenkin vapaita paikkoja löytyy tarvitsijoille ainakin Meri-Porin alueelta vielä loppukesälläkin. Jokisataman laiturit ja Taavi-silta ovat kaikkein kysytyimpiä venepaikkoja. Myös pääosin kesämökkiläisten käytössä olevissa Enäjärven, Merikappelin ja Sandön laitureissa on erittäin pieni vaihtuvuus, Tuominen sanoo.

Varauksen sääntöjä on selkeytetty siten, että venepaikalla olevan veneen tulee olla venepaikan vuokraajan omistuksessa tai osaomistuksessa. Aiemmin käytössä olleista paikkojen arvonnoista luovuttiin, koska jotkut asiakkaat käyttivät kyseenalaisia keinoja venepaikan saamiseksi. Koko suku ja kaikki ystävät saattoivat hakea samaa venepaikkaa, joka sitten todellisen tarvitsijan toimesta vain maksettiin paperilaskulla. Hakijoiden joukossa saattoi olla myös vuoden ikäisiä lapsia.

– Toki tiedostamme täällä asiakaspalvelussa, että kaikille kuntalaisilla ei ole mahdollisuuksia verkossa asiointiin. Niinpä olemme täällä Porinassa valmiina tekemään varaukset asiakkaan puolesta joka arkipäivä kello 16.30 asti. Se toki pitää muistaa että venepaikka pitää maksaa kassapisteelle varauksen yhteydessä, sillä laskuja ei venepaikoista lähetetä kuin yritysasiakkaille, Tuominen lisää.

Lisätietoa venepaikoista löytyy täältä.

Porin kaupungin karttapalvelu löytyy täältä.


Hakusana