Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Asiakasmaksujen korotuksilla haetaan säästöjä

Asiakasmaksujen korotuksilla haetaan säästöjä

(04.05.2016 16:40 Saija Laaksovirta / päivitetty 06.05.2016 10:45)

Porin perusturvakeskuksen asiakasmaksut käsitellään uudelleen perusturvalautakunnassa 11. toukokuuta. Korotukset ovat olleet aiemmin kaksi kertaa lautakunnassa.

Lautakunnassa hyväksyttiin indeksikorotukset ja peruuttamatta/käyttämättä jääneiden aikojen korotetut maksut täysimääräisesti, mutta maksujen korotuksia ei hyväksytty. Talousennuste on menossa yli, joten maksuja käsitellään nyt uudelleen.

– Hallintokunnilta edellytetään talousarviossa pysymistä. Perusturvan talouden toteuman arvio kolmelta ensimmäiseltä kuukaudelta edellyttävät, että asiakasmaksujen korotusta käsitellään uudelleen tässä vaiheessa, kertoo talouspäällikkö Ilkka Manninen.

Perusturvan tämän hetkisten tulojen ja kustannusten muutosten perusteella tehty ennuste on, että tulot toteutuvat 0,14 M€ talousarvioon nähden suurempana. Kulujen osalta ennuste on, että kulut ylittävät talousarvioon varatut määrärahat 5,37 M€.

– Vuoden 2016 talousarviossa pysyminen edellyttää kaikkien sopeuttamistoimenpiteiden toteutumista sekä asiakasmaksujen korotuksia, Manninen sanoo.

Esimerkki_maksujen_korotuksesta.jpg (jpg, 0.05 Mt)


Hakusana