Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Kaarisillan yhtenäiskoululle uusi koulurakennus

Kaarisillan yhtenäiskoululle uusi koulurakennus

(11.05.2016 10:07 Timo Rantanen / päivitetty 11.05.2016 10:15)
kuva Uuden koulun rakennustyömaata ympäröivä aita estää sinne kulkemisen nykyisen koulun pihasta käsin.


Porin Kaarisillan yhtenäiskoululle rakennetaan parhaillaan uutta koulurakennusta.

Uusi koulu sijaitsee aivan nykyisen vieressä ja sen on määrä valmistua lokakuussa. Uuden rakennuksen lopputarkastus suoritetaan marraskuussa, jonka jälkeen oppilaat voivat muuttaa siihen joulujuhlien jälkeen.

– Nykyinen koulu puretaan siellä olevien sisäilmaongelmien vuoksi. Korjaamiseen vaaditut kustannukset olisivat nousseet suuriksi. Koska uuden koulurakennuksen rakentaminen tulee maksamaan lähes saman verran kuin nykyisen korjaaminen, päätettiin rakentaa uusi samankokoinen koulu aivan nykyisen lähelle, Kaarisillan yhtenäiskoulun rehtori Johanna Siitari kertoo.

Koulun henkilöstö ja oppilaat ovat innoissaan uudesta rakennuksesta ja sen tuomista parannuksista. Uusien nykyaikaisten tilojen lisäksi kouluun tullaan hankkimaan uuden opetussuunnitelman mukaiset opetusvälineet ja tietotekniset laitteet.

– Uuden koulun ja välineiden myötä niin sanottu digiloikka toteutuu konkreettisesti koulussamme. Lähes kaikki oppilaat ovat riemuissaan uudesta koulusta, paitsi nykyiset ysiluokkalaiset. He eivät enää ehdi käymään uutta koulua, sillä heidän perusopetuksensa päättyy 4. kesäkuuta, mutta he pääsevät tutustumaan siihen, Siitari sanoo.

Nykyinen koulu tullaan purkamaan kokonaan vuoden 2017 tammikuussa. Vanhan koulun alueelle tehdään koulun piha-alue. Nykyisen ja uuden koulun välissä sijaitseva B-rakennus säilytetään ja opetusta tullaan jatkamaan siellä aivan normaalisti. B-rakennus remontoitiin vuonna 2012 ja se on edelleen hyvässä kunnossa.

– Uuden koulun rakentaminen on sujunut täysin moitteetta ja aikataulussa. Käyttäjän esittämiä toiveita on kuunneltu tarkkaan. Annan uudesta koulusta suuret kiitokset kaupungin päättäjille ja rakentamisessa mukana oleville, Siitari lisää.

Kuva: Porin kaupunki/Timo Rantanen


Hakusana