Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Kätkettyä taidetta kaupunkipuistossa

Kätkettyä taidetta kaupunkipuistossa

(12.05.2016 09:04 Saija Laaksovirta / päivitetty 12.05.2016 09:04)

Ensimmäisen kerran Suomessa järjestettävä geokätköilyyn perustuva miniympäristötaidenäyttely avautuu Porin kansallisessa kaupunkipuistossa 13.5.2016. Ainutlaatuinen ja elämyksellinen näyttely on koettavissa koko kesän, aina 31.8.2016 saakka.

Uusia toimintamuotoja avaavan, taidetta, geokätköilyä ja luontoa yhdistävän näyttelyn teemana on kätkö, salaisuus ja minun maisema. Elämyksellisen ympäristötaiteen rinnalla esitetään uudenlaisia, kokeilevia sekä myös erilaisia digitaalisia ympäristöjä hyödyntäviä teoksia. Teokset on sijoitettu Porin kansallisen kaupunkipuiston monimuotoiselle alueelle geokätköilyn periaatteita mukaillen. Teoksia voi etsiä koordinaattien ja sovelluksen tai tapahtuman kotisivulta ladattavan ilmaisen kartan avulla.

– Tämä taidenäyttely sopii kaikille iästä riippumatta. Erityisesti perheille näyttely on varmasti hauskaa tekemistä, kun taidetta saa kokea yhdessä luonnossa kulkien ja toimien, kertoo läänintaitelija Marjo Heino.

Idea ennennäkemättömään taidemuotoon syntyi yhteistyön ja ideoinnin tuloksena. Taiteilijat ovat tutkailleet ja luoneet Minun maisema -teemasta omintakeisia teoksia, jotka muodostavat monipuolisen kokonaisuuden. Näyttelyssä on luvassa niin aikaa kuin paikkaa herkästi hahmottavia kokemuksellisia teoksia kuin notkeaa taideaivojumppaa sekä ympäristön ja maiseman tilaa kommentoivia teoksia.

– Pienissä teoksissa riittää ihmeteltävää, mutta toiminnallisuutta ja elämyksiäkin on luvassa.

Tapahtuma on osa Vihervuoden tapahtumasarjaa. Näyttelyyn oli avoin haku ja mukaan valikoitui useita Satakunnassa asuvia ja työskenteleviä taiteilijoita.

Kätketty taide -näyttelyssä ovat mukana seuraavat taitelijat:

Päivi Allonen, Annette Arlander, Maja Breife, Tonja Goldblatt, Kati Heljakka ja Pirita Ihamäki, Päivi Hintsanen (teos löydettävissä Jazz-viikolla), Arja-Riitta Ihalainen, Heli Koskela, Kari Kärkiluoma, Enni Kömmistö, Anne Lehtelä, Henry Merimaa, Laura Myllykangas, Mayumi Niiranen-Hisatomi, Tessa Ojala ja Stella Ojala, Tuomo Savolainen, Hans-Peter Schütt, Veijo Setälä, Merilii Simonen ja Mari Syrén.

kuva Kuva: Jan VirtanenHakusana