Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Kaupungin kesätyöpaikkatukea vielä jäljellä

Kaupungin kesätyöpaikkatukea vielä jäljellä

(04.05.2016 11:44 Saija Laaksovirta / päivitetty 04.05.2016 11:59)

Porin kaupungin työnantajille myöntämästä 330 000 euron kesätyöpaikkatuesta on jäljellä vielä noin 30 000 euroa.

Kaupunki haluaa kannustaa yrityksiä tarjoamaan mahdollisimman monelle nuorelle kesätöitä tulevana kesänä. Määrärahan puitteissa työllistetään yhteensä noin 700 koululaista ja opiskelijaa. Porilaisia yrityksiä, yhdistyksiä ja seuroja kannustetaankin vielä hakemaan kesätyöpaikkatukea, sillä halukkaita kesätyöntekijöitä riittää. Jäljellä olevalla määrärahalla mahdollistetaan ainakin vielä 60 kesätyöpaikkaa.

Kaupungin kesätyöpaikkatukea on voinut hakea jo helmikuusta lähtien. Tällä hetkellä hakuajan on ilmoitettu päättyvän 13.5.2016, joskin takaraja on joustava. Työllisyyden hoidon päällikön Juha Laineen mukaan tänä vuonna tuen hakemisen suhteen tahti on hieman rauhallisempi kuin aiemmin. Joinain vuosina määräraha on käytetty jo huhtikuuhun mennessä.

Tähän mennessä noin 240 työnantajaa on saanut kesätyöpaikkatukea ja tämän myötä noin 640 nuorta menossa kesätöihin. Jokainen tukea hakeva yritys saa hyvin todennäköisesti vähintään 1-2 kesätyöntekijään tukirahaa.

– Tarkoituksena on, että mahdollisimman moni nuori saisi kesätyöpaikan ja yrityksiä lähtisi monipuolisesti mukaan nuorten kesätyöllistämiseen kesätyöpaikkatuen avulla, kertoo Laine.

Kesätyöpaikkatukeen varattu määräraha tulee todennäköisesti käytettyä kokonaan tänäkin vuonna. Mikäli määrärahaa jää jäljelle, käytetään se joka tapauksessa opiskelijoihin esimerkiksi toimeentuloa hakeville tarkoitettua rahamäärää kasvattaen.

– Tukea ehtii vielä hakea hyvin, eikä hakuajan viimeinen päivämäärä ole tiukka. Halukkaita nuoria kesätyöntekijöitä on vielä ilman paikkaa ja mitä pienemmäksi heidän määränsä saadaan, sitä parempi.

Lisätietoa kesätyöpaikkatuesta sekä sen hakemisesta löytyy kaupungin verkkosivuilta. Tietoja tuesta antaa työllisyydenhoidon toimistosihteeri Auli Frondelius, auli.frondelius@pori.fi.

kuva Kuva: Heidi Lammi/Porin kaupunki


Hakusana