Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Kehitysvammaisten päivätoimintakeskuksessa valmistunut pienoisanimaatio

Kehitysvammaisten päivätoimintakeskuksessa valmistunut pienoisanimaatio

(04.05.2016 08:33 Saija Laaksovirta / päivitetty 04.05.2016 08:33)

Ojantien päivätoimintakeskuksessa on valmistunut kehitysvammaisten tekemä pienoisanimaatio. Animaatioita, joissa tekijöillä on ollut mahdollisuus ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin ja ilmiöihin, on valmistettu vuodesta 1994.

– Kulttuuri kuuluu kaikille ja sen kautta voi olla muiden mukana ja toteuttaa itseään. Kehitysvammaisilla on paljon taitoja ja vahvuuksia, joita tukemalla saadaan hienoa tulosta, kertoo Ojantien toimintakeskuksen vastaava ohjaaja Päivi Lehtisaari.

Pienoisanimaation on tehnyt Ojantien kehitysvammaisten Animaatiopaja. Kyseessä on Porin kansalaisopiston kurssi, joka on suunnattu erityisryhmille.

– Ideana meillä on mieltä ja toimintakykyä ylläpitävä toiminta, joka pohjautuu tämän päivän trendeihin, sanoo Lehtisaari.

Pienoisanimaatio, Pirskatin hyvä työpäivä, esitetään 11. toukokuuta kello 18.00 alkaen Ojantien elokuvailtamissa, osoitteessa Ojantie 16. Järjestäjinä toimivat Ojantien toimintakeskus ja Animaatiopaja, Porin seudun kansalaisopisto, Me Itse Pori, SEKK ja MEKA TV.

Porin perusturvakeskuksen Ojantien toimintakeskus on kehitysvammaisten työpaikka, jossa käytetään puhetta tukevaa ja korvaavaa kommunikaatiota. Toimintakeskuksessa painotetaan itsenäisyyttä ja omatoimisuutta sekä omien vahvuuksien löytämistä. Työtoimintana on tekstiili- ja puutyöt sekä alihankintatyöt. Toimintakeskuksessa järjestetään viriketoimintaa myös vaikeasti kehitysvammaisille, jotka tarvitsevat yksilöllisempää ohjausta ja apua päivittäisissä toiminnoissa.


Hakusana