Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Keski-Porin lähipalvelukeskus lakkautetaan

Keski-Porin lähipalvelukeskus lakkautetaan

(20.05.2016 12:09 Timo Rantanen / päivitetty 20.05.2016 12:10)

Porin perusturvakeskuksen Keski-Porin lähipalvelukeskuksen lääkärien ja hoitajien vastaanotot muuttavat juhannuksesta kesäsulkujen ajaksi 27.6.–5.8.2016 Pohjois-Porin opetusterveyskeskuksen tiloihin. Kesäsulun jälkeen henkilökunta ei muuta enää takaisin Otavankadulle.

– Työntekijöistä noin puolet eli kymmenen jää Pohjois-Poriin ja noin puolet siirtyy Länsi-Poriin 8. elokuuta alkaen. He suunnittelevat parhaillaan yhteistyössä oman toimintansa muutosta, kun mennään kohti yhteisiä hyvinvointikeskuksia, kertoo kuntoutus- ja sairaalapalveluiden johtaja Anna-Liisa Koivisto.

Keski-Porin lähipalvelukeskukselta tyhjäksi jäävät tilat 4. kerroksessa ovat Porin kaupungin omistuksessa. Se päättää, mitä tiloihin jatkossa tulee.

– Tämä on hyvinvointikeskuksien mallin kokeilua. Ideana on asiakkaiden tehokkaampi ja moniammatillisempi hoito, joka tapahtuu muutamassa keskuksessa muuttamalla nykyisiä hyvin hajautetusti olevien pisteiden toimintamallia. Yhden katon alta saa tarvittavat palvelut, korostaa Koivisto.

Otavankatua on pidetty helppona paikkana asioida keskeisen sijainnin vuoksi. Parkkipaikkoja on kuitenkin vierestä vaikea saada ja sijoittuminen rakennuksen neljänteen kerrokseen on hankala.

– Maantiekadulle on huomattavasti helpompi tulla pidemmältäkin. Sinne pääsee linja-autolla melkein oven eteen ja parkkipaikkojakin löytyy, sanoo kiinteistöpäällikkö Miia Kurri.

Porin perusturvakeskuksessa mietitään myös kulkuyhteyksien parantamista ja erilaisia paikallis- sekä palvelulinjoja. Iäkkäiden ihmisten asiointia helpottamaan kehitetään seniorikeskusta.

– Emme myöskään ole unohtaneet reuna-alueilla asuvia ihmisiä. Sote-uudistuksessa on tavoitteena asiakkaiden palvelupisteiden vähentäminen. Teimme sen ensin alueella, jossa on lähellä muita palvelupisteitä. Joudumme kuitenkin suunnittelemaan myös etäpisteiden lopettamista tai niiden aukioloaikojen vähentämistä, mutta samaan aikaan kehitämme palveluita asukkaiden lähelle muulla tavalla, Koivisto muistuttaa.

Mobiilitoimintaa sekä liikkuvia yksiköitä lisätään. Työntekijät liikkuvat yhä enemmän asiakkaiden luokse myös etäällä olevilla alueilla ja eri ammattilaisia saadaan lähitulevaisuudessa asiakkaan luokse myös etäyhteyksien avulla.


Hakusana