Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Puutarha- ja kompostointipäivillä juhlahumua ja taimimyyntiä

Puutarha- ja kompostointipäivillä juhlahumua ja taimimyyntiä

(20.05.2016 15:51 Merika Lanne / päivitetty 23.05.2016 09:53 Saija Laaksovirta)

Perinteiset Puutarha- ja kompostointipäivät ovat 24.-26.5. avoinna klo 11-18. Tiistaina juhlitaan Kompostointipuiston avajaisia klo 12, jonka kunniaksi tarjotaan kahvia kävijöille. Satakunnan Vihertietokeskuksessa on myynnissä komeita kannan ja erikoispelargonien taimia, kuten Porin omaa mårbacka-pelargonia eli mummoa.

kuva Tiistaina tässä näkyy jo kompostoreita, joihin Kompostointipuistossa kävijät saavat tutustua aina aidan sisään piipahtaesssaan.


Kompostointipuisto avataan

Kompostointipuiston avajaisjuhlallisuudet ovat tiistaina klo 12, jolloin ympäristöministeriön edustaja ylitarkastaja Kirsi Kentta leikkaa nauhan, minkä jälkeen kävijät pääsevät tutustumaan alueeseen ja kurkistelemaan kompostoreihin.

Kompostointipuistossa on esillä monipuolinen valikoima erilaisia kompostorimalleja sekä tarjolla tietoa kompostoinnista. Neuvojat ovat paikalla puistossa kesätorstaisin klo 12-18 seuraavina päivinä: 2.6, 16.6., 30.6., 7.7., 28.7. ja 11.8. Siellä järjestetään myös tapahtumia ja kursseja, ja ryhmille voi varata oman opastusajankohdan. Puisto on aina avoinna omatoimista tutustumista varten.

Auringonkukkien kylvöä ja opastettu retki Polsanluodolle

Tapahtuman aikana kävijät voivat kylvää itselleen oman auringonkukan puutarhurin opastuksella, käydä eräoppaan vetämällä miniretkellä lähiympäristössä sekä ihastella Porin kansalaisopiston nukkekotiryhmän opiskelijoiden tekemiä pienoispuutarhoja ja äänestää niistä suosikkiaan.

Puutarha-alan ja jätehuollon asiantuntijat ovat paikalla antamassa neuvontaa ja hyviä vinkkejä. Puutarha- ja kompostointipäivillä kävijöiden kesken arvotaan Biolan 220 -lämpökompostori.


Hakusana