Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Lähde ympäristöviraston kanssa meloen linturetkelle

Lähde ympäristöviraston kanssa meloen linturetkelle

(09.05.2016 10:20 Timo Rantanen / päivitetty 09.05.2016 10:20)
kuva


Melamajavat järjestävät aamuvirkuille retken lauantaina 14. toukokuuta.

Kokoontuminen tapahtuu aamuvarhain kello 6.00 Hevosluodon siirtolapuutarhan takana olevan ison vajan edustalla.

Retki on avoin kaikille melontakokemukseen katsomatta. Myös ensikertalaiset ovat tervetulleita, alussa on lyhyt alkuopastus. Retki on maksaa lapsilta 5 euroa ja aikuisilta 10 euroa. Maksu on välinevuokra eli siihen kuuluu kajakki, mela, aukkopeite ja kelluntaliivit. Melamajavien jäsenet voivat osallistua ilmaiseksi.

Aikaisempina vuosina retki on ollut usein täynnä, tänä vuonna mukaan mahtuu 20 melojaa. Retken pituus riippuu ryhmästä. Retken vetävät Petri Hakosalo ja Pauli Lehtinen, jotka ovat molemmat intohimoisia melonta- ja lintuharrastajia. Kokemäenjoen kauniissa maisemissa melotaan noin 10 km:n lenkki, jonka puolessa välissä rantaudutaan pitämään evästauko.

Retkelle pukeudutaan sään mukaisesti ja mukaan kannattaa varata pienehkö reppu, johon voi pakata mm. vaihtovaatteet, juomista ja omat eväät. Henkilökohtaiset varusteet (varavaatteet, matkapuhelin, kamera yms.) kannattaa pakata vedenpitävästi. Retken vetäjälle pyydetään ilmoittamaan, jos jollakin henkilöllä on terveydellisiä riskitekijöitä (esim. diabetes).

Ilmoittautumisia otetaan vastaan maanantaista 9. toukokuuta alkaen Porin kaupungin ympäristövirastossa Valtakatu 11, 28100 Pori ja puhelimitse numerossa (02) 621 1212. Virasto on avoinna maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 8-15.30.

Lisätietoa retkestä kerrotaan Melamajavat ry:n sivuilla.

Kuva: Porin kaupunki/Tiina ToivonenHakusana