Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Päätös Satasoten valmistelun toteuttamisesta tehdään kesäkuussa

Päätös Satasoten valmistelun toteuttamisesta tehdään kesäkuussa

(17.05.2016 20:04 Salla Rajala / päivitetty 17.05.2016 20:04)

Satakunnan kuntien kunnallisvaltuustojen, Satakuntaliiton valtuuston, Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuuston, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymävaltuuston ja Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän yhtymävaltuuston on tarkoitus hyväksyä Satasoten projektisuunnitelma ensi kuussa. Ne antavat lausuntonsa 30.6.2016 mennessä.

Projektisuunnitelmassa sovitaan tavasta, jolla valmistelu Satakunnassa toteutetaan.

– Projektisuunnitelma on valmisteluprosessia ohjaava asiakirja. Siinä ei vielä oteta kantaa tulevan maakunnan tai sote-palveluntuottajan organisointiin tai palveluihin, johtoryhmän puheenjohtaja Juha Vasama sanoo.

Valmistelussa mukana oleville organisaatioille lähetetään kirje projektisuunnitelman saattamisesta Satakunnan kuntien ja kuntayhtymien valtuustojen käsittelyyn. Satasoten johtoryhmä päätti asiasta kokouksessaan 17. toukokuuta. Lisäksi se kävi keskustelua hyvinvoinnin järjestämissuunnitelmasta ja lähipalvelujen käsitteestä ja tavoitteista.

Satasoten valmistelu käynnistyi tammikuussa 2016 kuntien ja kuntayhtymien yhteisellä päätöksellä. Satakunnan sote-alueen valmisteluprojektin käynnistymiseen vaikutti ratkaisevasti valtakunnallinen sote-palveluiden uudistamisen tarve. Sote-uudistusta ohjaavan lainsäädännön on tarkoitus astua voimaan 1.1.2019.

Satasoten valmistelu toteutetaan pääosin työryhmätyöskentelynä. Valmistelua johtaa ohjausryhmä, jonka alaisuudessa toimivat johtoryhmä, palvelurakennetyöryhmä
ja toistaiseksi 18 valmistelevaa työryhmää. Projektia toteuttamaan voidaan palkata osa- tai kokoaikaista henkilöstöä.

Projektisuunnitelma on luettavissa osoitteessa satasote.fi > aineistot.


Hakusana