Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Perusturva mukana tukemassa savutonta Suomea

Perusturva mukana tukemassa savutonta Suomea

(25.05.2016 15:44 Saija Laaksovirta / päivitetty 25.05.2016 15:44)

Porin perusturvakeskus on ollut savuton jo vuodesta 2005. Tupakattoman päivän 31.5. tempaukseen mukaan osallistuu suun terveydenhuolto sekä ehkäisevä päihde- ja mielenterveystyö.

Suomen tupakkalaki täyttää tänä vuonna 40 vuotta, jonka kunniaksi järjestetään ensimmäistä kertaa Savuton Suomi -päivä. Tupakoinnin määrä on selkeästi vähentynyt, sillä vuonna 2015 enää vain 12 prosenttia naisista ja 16 prosenttia miehistä poltti tupakkaa.

– Usein tupakkaa polttavien hampaat tummuvat helposti ja tupakka vaikuttaa myös hampaiden kiinnityskudoksiin. Meidän suun terveydenhuollon pöydästä saa tuotteita ja tietoa tupakasta ja nuuskasta, kertoo hammashoitaja Kirsi Vonk.

Tupakan vastaisia tapahtumia on järjestetty aiemminkin Porissa. Tänä vuonna Maailman tupakaton päivä -tapahtuma järjestetään 31. toukokuuta kello 11-16 Porin torilla.

– Ohjelmassa on paneelikeskustelu, keuhkolääkärin puheenvuoro, sananikkari Arvo Lamminen, Cygnaeuksen koulun tanssiryhmä sekä AK-Kollektiivi esiintyy akustisesti yleisölle. Tapahtumassa voi testauttaa myös keuhkojensa kunnon sekä pyöräyttää onnenpyörää, kuvailee Vonk.

Tapahtuman järjestää yhteistyössä Porin perusturvakeskus, Satakunnan Syöpäyhdistys, Satakunnan Sydänpiiri, Satakunnan sairaanhoitopiiri, Ehyt ry, Porin Keskusapteekki ja lääke-edustaja Matti Haasto.


Hakusana