Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Polsan reitin pitkospuita parannellaan

Polsan reitin pitkospuita parannellaan

(17.05.2016 12:57 Saija Laaksovirta / päivitetty 17.05.2016 13:00)

Pitkospuiden huoltotyöt pyritään saamaan valmiiksi toukokuun aikana. Materiaali vaihdetaan harjateräkseen.

Suosittu Hanhipuistosta Polsanluotoon tehty luontoreitti saa uudet pitkospuut. Viime syksynä pitkospuut alkoivat lahota, sillä reitti kulkee aivan Kokemäenjoen varrella ja maasto on vetistä. Kaikki puuosat tullaan korvaamaan harjateräksellä.

– Saimme vinkin harjateräksen käyttöön pohjoisesta Lapista. Harjateräksestä valmistetut pitkospuut eivät ole liukkaat ja niiden pitäisi kestää märkää maastoa puuta paremmin, kertoo kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen.

Jokivesi on ollut keväällä korkealla ja lähipäivien sateet ovat pehmentäneet maastoa entisestään, minkä vuoksi pitkospuiden kunnostustyöt ovat hidastuneet ja kulku reitille huoltotöihin on vaikeaa.

Polsan reitin varrelle asennetaan joka kesä lossi, jonka avulla pääsee lenkin lomassa ylittämään joen omatoimisesti. Lossi on jo paikallaan, mutta sen korjaus- ja asennustyöt ovat yhä kesken. Viime vuosina olosuhteet ovat olleet lossille suotuisat vasta kesäkuun puolella.

Kesän aikana puistotoimessa keskitytään erityisesti kasviryhmien hoitamiseen. Varsinaisia muita suurempia kunnostusprojekteja ei ole toistaiseksi tiedossa. Ahonen suosittelee tutustumaan kesän aikana Hanhiluodossa 25.5. avautuvaan kompostointipuistoon, josta saa oivallisia vinkkejä ja opastusta kompostoinnin saloihin.

kuva Kuva: Saija Laaksovirta/Porin kaupunki


Hakusana