Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Porin kansallisen kaupunkipuiston vuosipäivän kunniaksi istutettiin jälleen kirsikkapuita

Porin kansallisen kaupunkipuiston vuosipäivän kunniaksi istutettiin jälleen kirsikkapuita

(04.05.2016 16:15 Sari Kivioja / päivitetty 06.05.2016 10:54 Saija Laaksovirta)

Porin kansallisen kaupunkipuiston perustamisesta on perjantaina 6.5.2016 kulunut 14 vuotta. Vuosipäivänä on perinteisesti istutettu kirsikkapuita kansallisen kaupunkipuiston alueelle Porttaalitunnelin Tiilimäen puoleisille puistoalueille.

Porin kaupungin puistotoimi on kuluneella viikolla istuttanut juhlapäivän kunniaksi kaksi uutta kirsikkapuuta. Istutetut taimet ovat Arokirsikkoja (Prunus cerasus Maksimovskaja). Kauniisti kukkivien kirsikkapuiden kukintaa saadaan todennäköisesti vielä odotella muutamia viikkoja.

Suomessa on kahdeksan ympäristöministeriön päätöksellä perustettua kansallista kaupunkipuistoa. Porin lisäksi kansallisia kaupunkipuistoja on Hämeenlinnassa, Heinolassa, Hangossa, Porvoossa, Turussa, Kotkassa ja Forssassa. Kansallisten kaupunkipuistojen tavoitteena on säilyttää kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä eheänä kokonaisuutena.

Vuonna 2016 vietetään valtakunnallista Vihervuotta. Vihervuosi näkyy Porissa ja etenkin Porin kansallisessa kaupunkipuistossa monin tavoin. Tapahtumia ja toimintaa järjestetään ympäri vuoden, katso tarkempi ohjelma verkkosivuilta.

Porin kansallista kaupunkipuistoa ja Vihervuoden tapahtumia voit seurata:

www.pori.fi/kaupunkipuisto
www.facebook.com/porinkansallinenkaupunkipuisto
https://twitter.com/Pori_NUP
https://instagram.com/porinkansallinenkaupunkipuisto

kuva Kirsikkapuiden kukintaa täytyy vielä jokunen viikko odotella.

Hakusana