Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Porin tennishallin omistus vaihtuu

Porin tennishallin omistus vaihtuu

(25.05.2016 11:50 Salla Rajala / päivitetty 25.05.2016 11:50)

Porin tennishalli vaihtaa omistajaa. Kaupan arvo on 280 000 euroa.

Uusi omistaja on Porin Tennishalli Oy, jolle omistusoikeus siirtyy 1.6.2016. Tennishalliyhdistys vastaa hallin toiminnasta kuitenkin vielä kesäkuun ajan, ja tenniksen ja sulkapallon vakiovuorot jatkuvat normaalisti juhannukseen asti.

Porin Tennishalliyhdistys ry:n jäsenet Porin kaupunki, Porin Verkkopalloseura PVS ry ja Porin Pyrintö ry päätyivät hallin myyntiin helmikuussa. Puheenjohtaja Lauri Kilkku perustelee päätöstä sillä, ettei yhdistyksen ollut enää mahdollista saada rahoitusta hallin korjaustoimenpiteitä varten taloudellisesti järkevällä hinnalla.

– Muutenkin todettiin, ettei yhdistys liiketoiminnanharjoittajana ole nykyolosuhteissa toimiva ratkaisu.

Myyntiprosessin kuluessa kiinnostuneita hallin ostajia ilmoittautui seitsemän. Lopullisia tarjouksia jätettiin kolme.

Kilkun mukaan valinnan Porin Tennishalli Oy:n eduksi ratkaisi parhaaksi arvioitu suunnitelma sekä hinta, joka oli tarjotuista korkein. Lisäksi ostajalta edellytettiin valmiutta tehdä vuonna 1984 valmistuneeseen ja 1992 laajennettuun halliin tarvittavat korjaukset, ja että sen kolmella tenniskentällä ja viidellä sulkapallokentällä pelataan jatkossakin.

Porin Tennishalli Oy:n yhdessä Seppo Mannerin kanssa omistava Jarmo Pohjaranta sanoo uuden halliyhtiön haluavan taata tenniksen ja sulkapallon jatkuvuuden ajanmukaisissa olosuhteissa.

– Tulemme tekemään hallissa mittavia korjauksia ja parannuksia sekä kiinnittämään huomiota viihtyvyyteen. Lisäksi haluamme panostaa tennis- ja sulkapalloseurojen kanssa tehtävään yhteistyöhön ja tehdä lajeja kiinnostavaksi liikuntaa harrastavalle yleisölle.

Manner ja Pohjaranta ovat toimineet porilaisen tenniksen hyväksi aktiivisesti jo vuosien ajan. Kaupan ratkettua molemmat ovat luopuneet luottamustehtävistään Porin Verkkopalloseurassa ja Tennishalliyhdistyksessä. He eivät osallistuneet tennishallin myyntiprosessiin liittyvään käsittelyyn tai päätöksentekoon.

Tennishallin myynnissä välittäjänä toimi Sakipa Oy Isännöinti, joka on profiloitunut erikoiskohteiden myyntiin.


Hakusana