Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Reilun kaupan kaupunkina myös Pori osallistuu Fairtrade Challenge -tapahtumaan

Reilun kaupan kaupunkina myös Pori osallistuu Fairtrade Challenge -tapahtumaan

(10.05.2016 15:17 Saija Laaksovirta / päivitetty 11.05.2016 08:51)

Reilua kahvitaukoa vietetään Porissa 14.5.2016. Porin kaupunki on saanut Reilun kaupan kaupungin arvonimen vuonna 2008 toisena kaupunkina Suomessa.

Fairtrade Challenge on Maailman Reilun kaupan päivän ympärillä 13.5.–15.5.2016 järjestettävä maailmanlaajuinen kampanja. Teemana on kahvi, sillä lähes puolet Reilussa kaupassa mukana olevista viljelijöistä työskentelee kahvin parissa. Niinpä Porin kaupunki tarjoaakin kaupunkilaisille Reilun kaupan kahvitauon lauantaina 14.5. kauppakeskus Puuvillassa klo 11–13 ja Porin stadionilla ottelussa FC Jazz–KTP klo 16 alkaen.

Arvonimen myötä Porin kaupunki on sitoutunut esimerkiksi tarjoamaan omissa tilaisuuksissaan reilusti tuotettua kahvia ja teetä sekä tiedottamaan Reilusta kaupasta asukkailleen. Kaupunki on myös järjestänyt pääkirjaston yhteyteen infotilan, jossa on jaossa tietoa Reilun kaupan järjestelmästä.

Porin kaupungin reilun kaupan toiminnassa jalkapalloilu on ollut mukana alusta alkaen. Alakouluille aiempina vuosina järjestetyistä Reilun kaupan futisturnauksista on tänä vuonna haluttu tuoda teema näkyviin myös aikuisten peleihin. Ottelussa myynnissä oleva kahvi on Reilun kaupan kahvia. Lisäksi 500 ensimmäiselle on tarjolla Reilun kaupan banaani. Ottelun puoliajalla arvotaan Reilun kaupan jalkapalloja.

Arvonimen saaneet kaupungit ovat lupautuneet edistämään Reilua kauppaa ja huomioimaan vastuulliset valinnat hankinnoissaan. Suomessa on tällä hetkellä 13 Reilun kaupan kaupunkia tai kuntaa. Arvonimen saadakseen kaupungin on täytettävä tietyt vaatimukset, kuten sitouduttava Reilun kaupan tuotteiden käyttämiseen, perustaa kannatustyöryhmä toiminnalle sekä tiedottaa Reilun kaupan toiminnasta kaupungin osalta.

Tapahtumaa koordinoi Porin kaupungin ympäristövirasto.

kuva Kuva: Tarja Räikkönen/Porin kaupunki


Hakusana