Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Satasotelle suunnitellaan palvelupaketteja

Satasotelle suunnitellaan palvelupaketteja

(11.05.2016 12:45 Salla Rajala / päivitetty 11.05.2016 12:46)

Satasotessa mietitään sosiaali- ja terveyspalvelujen ohjauksen työkaluksi palvelupaketteja. Palvelupakettiajattelussa sosiaali- ja terveyspalvelut nivotaan yhteen asiakkaan kannalta järkeviksi kokonaisuuksiksi siten, että eri alueiden palveluiden laatua ja kustannuksia voidaan vertailla nykyistä paremmin.

– Palvelupaketit saavat kunnissa tehtävän työn näkyväksi. Lisäksi vaikuttavuus, taloudelliset satsaukset, järjestötyö ja muut rajapinnat tulevat vertailukelpoisesti esille, palvelurakennetyöryhmän puheenjohtaja Terttu Nordman sanoo.

Sitran johtava asiantuntija Eeva Päivärinta esitteli palvelupakettiajattelua Satasoten palvelurakennetyöryhmälle keskiviikkona 11. toukokuuta. Palvelurakennetyöryhmä näki sen enemmän mahdollistavana kuin rajaavana työkaluna.

– Palvelupaketti prosessi panee pohtimaan asioita ja saa tilauksen, palvelut ja kustannukset kohtaamaan.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Sitra ovat kehittäneet ja yhdessä arvioineet sosiaali- ja terveydenhuollon palvelupaketteja keväästä 2015 lähtien. Palvelupaketteja pilotoidaan parhaillaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä (Eksote), Pohjois-Karjalan alueella (Siun Sote), Pohjois-Savon alueella (Kuopio, PSSHP, Kysteri, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä), Tampereella, Porvoossa, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymässä sekä Varsinais-Suomessa (VSSHP, Raisio-Rusko, Naantali, Akseli Kuntayhtymä).

Mukana Satasotessa ovat kaikki Satakunnan kunnat sekä Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä, Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Satakuntaliitto. Satasoten projektisuunnitelmaa esitetään valtuustojen hyväksyttäväksi 30. kesäkuuta mennessä.


Hakusana