Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Sunniemen alueella käynnistetään asemakaavan laadinta ja tulvasuojelun valmistelu

Sunniemen alueella käynnistetään asemakaavan laadinta ja tulvasuojelun valmistelu

(27.05.2016 09:36 Saija Laaksovirta / päivitetty 27.05.2016 09:36)

Valmistelussa mennään tulvasuojelu edellä, jota asemakaavan laadinta tukee. Niin sanotut sihtilaput asetetaan joen varteen paikalleen lähipäivinä osoittamaan padon harjan korkeusasemaa. Myös alueen asukkaat voivat näistä merkeistä hahmottaa padon suunnittelua paremmin.

Sunniemen alueen asukkaille järjestään yhteensä kolme erilaista infotilaisuutta, joihin he saavat kutsun erikseen. Tilaisuuksiin kutsutaan ne maanomistajat, joiden kiinteistöön tulvasuojelurakenteet tulevat jollain tapaa vaikuttamaan. Tilaisuuksien sisältö on kohdennettu maantieteellisesti kunkin alueen asukkaita varten. Kutsut lähetetään lähipäivien aikana.

Tulvasuojeluun liittyy Harjunpäänjoen alaosan järjestely eli joen kääntöuoman teko. Uoma alkaa Holminkosken alavirran puolelta ja laskee Kokemäenjokeen Porin ja Ulvilan rajalla. Sunniemeen Kokemäenjoen rantaan asennetaan niin sanottuja sihtilappuja osoittamaan padon harjan korkeusasema. Maalle kääntöuomalinjalle tehdään puiset patomallit, joilla osoitetaan padon alustava sijainti ja koko.

Lähes koko Sunniemi on tulvavaara-aluetta, ja siellä on tulvinut ajoittain viime vuosisadalla. Tulvasuojelun valmistelu on ajankohtaista, ja tulvasuojelun tekeminen alueelle vaikuttaa todennäköiseltä, koska kaupungin ja valtion välille on laadittu yhteistyösopimus hankkeen toteuttamiseksi.


Hakusana