Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > SuomiAreena syntyy yhteistyön voimin

SuomiAreena syntyy yhteistyön voimin

(31.05.2016 13:21 Timo Rantanen / päivitetty 31.05.2016 13:24)
kuva Kuva: Porin kaupunki/Ville Malja


SuomiAreenaa järjestetään Porissa 11. kertaa.

11. – 15.7 väliin sijoittuvaa yhteiskunnallista kesätapahtumaa ovat jälleen kerran toteuttamassa yhdessä Porin kaupunki ja MTV. Vaikka tapahtuma kestää yhden arkiviikon, vaatii se järjestäjiltään tuhansien tuntien työpanostuksen.

Vuosittaisen SuomiAreenan suunnittelu aloitetaan perinteisesti heti edellisen loputtua. Kun seuraavan vuoden kantava teema on päätetty, saavat yhdistykset, järjestöt ja muut tahot ehdottaa suunnitelmiaan ja ehdotuksiaan teemaan kytköksissä olevista tilaisuuksista. Tämän vuoden teema on suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta. SuomiAreenan sisältö koostuu perinteisesti keskustelutilaisuuksista, kansalaistorista ja muista oheistapahtumista sekä aktiviteeteista.

SuomiAreenan parissa työskenteleviä on tällä hetkellä noin 20, joista osa tekee töitä tapahtuman eteen kokopäiväisesti ja osa muiden töidensä ohella. Kuitenkin tapahtuman lähestyessä työntekijöiden määrä tulee kasvamaan merkittävästi.

Organisoitavaa, suunniteltavaa ja ongelmien ratkaisua riittää, sillä tänä kesänä puhujia on luvassa yhteensä 850, tilaisuuksia 170 ja järjestäjiä 270. Lavoja tulee olemaan seitsemän ja ne on ripoteltu ympäri Porin keskustaa. Tapahtumaviikon päätteeksi perjantaina ympäristöviraston sisäpihalle rakentuu ensimmäistä kertaa kaikille avoin Pori-piha, joka on osa #poriuudistuu-konseptia. Pori-Pihassa ovat esillä Porin kaupungin hallintokunnat ja kaupungin palvelut. Keskusteluita käydään #poriuudistuu-sateenvarjon alla.

Monen tekijän summa


SuomiAreena pyrkii tuomaan esiin myös paikallisia toimijoita, tapahtumia ja yrityksiä. Samalle viikolle ajoittuvan Porin Jazzin kanssa tiivistetään tänä kesänä yhteistyötä. Tämän uskotaan näkyvän hieman niin katukuvassa kuin yhden lavan sisällössäkin. Porin nuorisotalo toimii tapahtuman pääkeskuksena, josta käsin tilaisuutta koordinoidaan ja ohjaillaan.

– Kauppatorin läheisyyteen sijoittuva kansalaistori lisää oman mausteensa tapahtumaan. Ihmiset voivat käydä vapaasti kiertelemässä järjestäjien teltoilla. Toivommekin, että ihmiset kävisivät aktiivista keskustelua tämän vuoden teemasta. Tapahtumaviikolla on nähtävillä ennätysmäärä julkisuuden henkilöitä Porin katukuvassa, Porin kaupungin SuomiAreenan tapahtumapäällikkö Helena Urpulahti kertoo.

MTV on lavoilla kuvaamassa tilaisuuksia ja niitä esitetään televisiossa ja MTV katsomossa. Lisäksi SAMKin ja Sataedun opiskelijoita on mukana kuvaamassa tapahtumia. Vapaaehtoisia paikkavastaavia on sijoitettu joka lavalla varmistamaan, että ohjelma sujuu suunnitellusti ja ajallaan.


Hakusana