Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Kaupunkia siivotaan talkoovoimin viimeistä päivää

Kaupunkia siivotaan talkoovoimin viimeistä päivää

(03.05.2016 08:10 Saija Laaksovirta / päivitetty 06.05.2016 14:29)

Tällä viikolla Porissa on siivottu koulujen ja kylätalojen pihamaita, tienvarsia, metsiä, pururatoja sekä puistoja ja leikkikenttiä. Siivousviikon viimeinen ja samalla suosituin päivä on perjantai 6.5., jolloin roskajahdissa on erityisesti paljon pieniä koululaisia.

Liikkeellä on asukasyhdistyksiä (12 kpl), yksittäisiä asukkaiden sopimia porukoita (3 kpl), kouluja (14 kpl) ja päiväkoteja (5 kpl). Yhteensä 34 tahoa lähtee jahtaamaan roskia lähiympäristöstään 2.-6.5.2016 välisenä aikana.

Talkoolaiset näkyvät liikenteessä: Lampissa siivotaan tienpieliä, Noormarkussa keskustan aluetta ja Yyterissä rannalle johtavia reittejä kesäkuntoon. Keskiviikkona Käppärän koululaiset siivoavat koulun lähellä vilkasliikenteisten teiden lähellä. Pihlavassa asukasyhdistys talkoilee helatorstaina.

Koko viikon suosituin siivouspäivä on perjantaina, jolloin Kalaholman, Meri-Porin, Herttuan, Ahlaisten, Lavian, Vähärauman ja Leppäkorven koululaiset ovat roskajahdissa.

Talkoolaiset ovat etukäteen ilmoittaneet osallistumisestaan ja kertoneet minkä alueen aikovat siivota. Ympäristövirasto järjestää siivousvälineet talkooväelle, puistotoimi ja Veikko Lehti Oy huolehtivat talkoissa kerättyjen jätteiden poisviennistä.

Turvallisia aurinkoisia talkoita kaikille vapaaehtoisille!

kuva Kuva: Saija Laaksovirta/Porin kaupunki


Hakusana