Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Tapaturmapäivänä on syytä olla tarkkana

Tapaturmapäivänä on syytä olla tarkkana

(13.05.2016 11:21 Saija Laaksovirta / päivitetty 13.05.2016 11:21)

Kiire on osasyyllinen vuosittain yli 600 000 tapaturmaan. Perjantaina 13. toukokuuta vietettävä tapaturmapäivä muistuttaa kiireen aiheuttamista vahingoista.

Vuonna 2014 tapaturman seurauksena Suomessa kuoli yhteensä 2 476 ihmistä. Porissa tapaturmien ja väkivallan aiheuttamia kuolemia on viiden vuoden aikana ollut yli 300. Suurin osa kuolemaan johtaneista tapaturmista sattuu kotona sekä vapaa-ajalla. Yleisempiä syitä ovat kaatuminen tai putoaminen.

Kiire lisää osaltaan tapaturmien riskiä. Esimerkiksi lapsiperheen aamu venyy helposti, jolloin kiireen tuntu heijastuu myös työ- ja koulumatkoihin. Matkalla tulee tarve ottaa menetetty aika kiinni liikenteessä, jolloin herkästi mennään yli keltaisilla valoilla ja ajetaan edellä ajavan takapuskurissa kiinni.

Kiireen hallinnassa esiin nousee myös unen ja levon merkitys. Kiireen välttämiseksi asioita pitää suunnitella ja ennakoida, mutta yhtä tärkeää on muistaa antaa aikaa omalle levolle.

Kuinka kiireinen sinä olet? Tee testi hoppubarometrillä.

Tapaturmapäivään voi osallistua viettämällä kiireettömän hetken ja jakamalla siitä kuvan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #hopulleloppu.

kuva


Hakusana