Etusivu > Uutiset > 2016 > 05 > Unkarilaiset koululaiset vierailevat Porissa

Unkarilaiset koululaiset vierailevat Porissa

(06.05.2016 16:45 Timo Rantanen / päivitetty 06.05.2016 16:51)
kuva Satakunnan Suomi-Unkari Seuran Szilvia Simon-Nagy oli kaupungintalolla Aino-Maija Luukkosen apuna tulkkaamassa koululaisten kysymyksiä.


Porin Käppärän koulun ystävyyskoulusta Komáromista saapui keskiviikkona 4. toukokuuta Poriin noin 30 koululaista ja opettajaa.

Komáromilaiset vierailivat perjantaina Porin kaupungintalolla heille järjestettävässä tilaisuudessa, jossa kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen otti vieraat vastaan.

Vuoden 2014 keväällä Käppärän kouluun perustettiin Unkari-kerho Satakunnan Suomi-Unkari Seuran ja koulun yhteistyönä. Seuraavana vuonna kuudesluokkalaiset kerholaiset vierailivat Komáromissa viisipäiväisellä matkalla, jonka aikana kaupungin koulun opettajat järjestivät suomalaisille monipuolista ohjelmaa.

Käppäräläisten vierailu sai Komáromissa laajan julkisuuden ja myös tiedotusvälineet huomioivat koululaisvierailun hyvin. Paikallisten suuri vieraanvaraisuus ja ystävällisyys pyritään palkitsemaan unkarilaisten vastavierailun aikana.

Monenlaista puuhaa kulttuurin ja urheilun parissa

Käppärän koulun vieraat ovat nauttineet ajastaan Suomessa. Ensimmäistä kertaa Poriin reissanneet unkarilaiset ovat tutustuneet keskiviikkona Juseliuksen mausoleumiin ja ortodoksikirkkoon. Torstaina päivää vietettiin yhdessä Kullaan Tammen leirikeskuksessa. Kaupungintalolla Luukkonen kertoi Porista ja vastasi unkarilaisten esittämiin kysymyksiin. Varsinkin Porissa sijaitsevat koulut ja työllisyys herättivät vierailijoissa kiinnostusta.

– Pori on kaunis ja mielenkiintoinen paikka. Hauskinta reissussamme on tähän asti ollut ulkoilupäivä Tammen leirikeskuksessa. Siellä saimme valita lajiksi kalastuksen, vaelluksen tai kanootilla soutamisen oman maun mukaan, komáromilainen koululainen Zsolt Király sanoi.

– Suomalaiset ovat mukavia ja avoimia. Vastaanotto isäntäperheissä oli lämmin. Parhaiten mieleen onkin jäänyt isäntäperheiden kanssa puuhailu, koululaiset Réka Németh ja Zsófia Orban kertoivat yhdessä.

Perjantain kaupungintalon vierailun jälkeen vieraat tutustuvat Kirjurinluotoon, josta matka jatkuu Puuvillaan ostoksille. Ennen sunnuntaina päättyvää vierailua koululaiset lähtevät vielä lauantaina yhdessä retkelle Seitsemisen kansallispuistoon.

Kuvat: Porin kaupunki/Timo Rantanen

kuva Zsolt Király, Réka Németh ja Zsófia Orban ovat nauttineet Porin vierailusta.

Hakusana