Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Alpakat saapuivat Kirjuriin

Alpakat saapuivat Kirjuriin

(06.06.2016 14:14 Saija Laaksovirta / päivitetty 06.06.2016 14:20)

Kolme veikeää karvakaverusta saapui kesäksi Kirjurinluodontien varrelle vehreään aitaukseensa.

Joka kesän odotetuimmat vieraat, alpakat, ovat saapuneet Kirjurin alpakka-aitaukseen. Iloiset veijarit saapuivat paikalle hevoskuljetusvaunulla Harjavallasta asti. Vauhtia riitti ja ruoho maistui.

Alpakoita on kahta rotua, huacaya ja suri. Kirjurin alpakat ovat rodultaan huacayoja. Väritykseltään vaalea ja nuorin alpakka on nimeltään Lola. Lola on noin kaksivuotias ja tutustuu nyt Kirjuriin ensimmäistä kertaa. Tummakarvaiset pojat ovat nimeltään Oliver Suuri sekä Edward. Oliver Suuri on nimensä mukaisesti tavallista kookkaampi alpakka, iältään 5-vuotias. Edward on joukon vanhin, 6-vuotias.

Alpakoiden omistajien mukaan kesälaidun tekee eläimille hyvää, sillä alpakat rohkaistuvat ja kesyyntyvät kesän aikana huimasti.

Eläimiä saa ruokkia ainoastaan aitauksen vierestä nypittävällä ruoholla tai voikukanlehdillä. Muutoin ruokinnasta vastaa eläinten hoitajat.

Alpakat viihdyttävät kaupunkilaisia kesän ajan, mutta Pori Jazzin ajaksi eläimet siirretään hetkeksi rauhallisempaan paikkaan.

Kaupunkimaisemaa saapuvat elävöittämään vielä lampaat. Lampaat tulevat laiduntamaan puistolaitumilla Pihlavassa Kiviaidantien varrella, Pormestarinluodossa Messukadun varrella ja Harmaalinnassa Harmaalinnantien varrella.

kuva Harjavaltalaiseen alpakkakatraaseen kuuluu yhteensä seitsemän alpakkaa ja saattaa olla, että joukko täydentyy lähitulevaisuudessa neljällä vasalla. Kuva: Saija Laaksovirta/Porin kaupunki


Hakusana