Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Asukastupa lahjoitti muhveja dementiakodille

Asukastupa lahjoitti muhveja dementiakodille

(13.06.2016 09:02 Saija Laaksovirta / päivitetty 13.06.2016 09:09)

Pihlavan asukastupa lahjoitti muhveja dementiakoti Dagmaariaan. Muhvit on tehty asukastuvan käsityökerhon toimesta.

– Mietimme asukastuvalla, mitä voisimme kimpassa tehdä. Tällöin saimme idean hyväntekeväisyystempauksesta, kertoo sosiaaliohjaaja Anne Levomäki.

Idea muhveista tuli asiakkaalta, kerholaiset innostuivat ja parissa viikossa saatiin aikaan yli 20 muhvia. Mikä muhvi sitten on?

– Muhvi on kehitetty dementikoille sekä muille vanhuksille, jotka eivät pääse liikkumaan, vaan makaavat sängyssä. Muhvi lämmittää käsiä ja hoitajien on helpompi pukea se kuin käsineet, kuvailee Levomäki.

Dagmaaria on Pihlavan asukastuvan naapuri, joten se oli luonnollinen valinta lahjoituksen kohteeksi. Asukastupa aikoo jatkaa hyväntekeväisyyttä.

– Hyväntekeväisyysteemalla kehoillaan jatkossakin ja etsimme uusia kohteita. Kerho ottaa lahjoituksina vastaan muun muassa lankakerien loppuja. Esimerkiksi muhvien tekoon ne sopivat hyvin ja samalla kierrätetään, Levomäki sanoo.

Asukastupa on tarkoitettu kaikenikäisten asukkaiden kohtaamispaikaksi. Siellä voi laajentaa sosiaalista kanssakäymistä ja saada uudenlaista näkökulmaa elämään. Virikkeellisen toiminnan kautta voi löytää uusia harrastuksia tai mielekkään vapaaehtoistyön. Porin perusturvakeskuksella on kolme asukastupaa; Pihlavassa, Pormestarinluodossa sekä Sampolassa.

kuva Dagmaarian Samuli Heino ottaa vastaan muhvit Salme Heleniukselta sekä Elise Limnelliltä. Kuva: Anne Levomäki/Porin perusturvakeskus


Hakusana