Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Avoimet kylät -päivää vietetään ympäri Poria

Avoimet kylät -päivää vietetään ympäri Poria

(09.06.2016 11:49 Saija Laaksovirta / päivitetty 09.06.2016 12:02)

Porin kahdeksan kylää osallistuvat Avoimet kylät -päivään ja avaavat ovensa vierailijoille lauantaina 11.6.2016.

Avoimet kylät -päivää vietetään muun muassa Reposaaren Eikanpuistossa pallogrillitapahtuman merkeissä. Reposaaren asukkaat avaavat pihansa kiinnostuneille vieraille myös heinäkuussa 9.7.2016.

Tunnelmallinen puutaloidylli Reposaari löytyy Pohjanlahden rannalta Yyterin seutuvilla. Noin kolme kilometriä pitkä ja puoli kilometriä leveä saari sijaitsee aivan meren ja mantereen läheisyydessä. Saarelle pääsee kulkemaan veneellä sekä vuodesta 1956 alkaen myös tietä pitkin. Tie kulkee merenlahden halki kauniina pengertienä ja jatkuu edelleen saarien ja luotojen kautta Reposaarelle.

Lauantaina 11.6. vietetään Avoimet kylät -päivää ja silloin Reposaaren Eikanpuistossa grillataan pallogrillien kera. Samalla voi tutustua Reposaareen ja sen asukkaisiin, sekä selvittää millaista olisi asua saaressa. Jos Reposaareen muuttaminen tuntuu kiinnostavalta ajatukselta, tapahtumassa saa varmasti suunnitelmilleen vahvistuksen.

kuva Kuva: Tarja Tiilimäki

Porin avoimet kylät 2016:

Ahlainen (Syreenitori, Vanha-Putaja, Nahkurinkuja 38, Urheilukenttä, Sändöntie)
Ahlaisissa Avoimet kylät- päivänä tori aukeaa klo 9. Vanha-Putajalla on käsityönäyttelyn avajaiset klo 10 ja tiffanytöiden eri työvaiheiden näytös klo 11–13. Frisbeegolfkisa järjestetään klo 14 ja siihen voi ilmoittautua
urheilukentällä klo 13.30 alkaen.

Haunia-Kalliala (Haunia-Kallialan kylätalo, Noormarkuntie 734 Kylätori)
Haunia-Kallialassa järjestetään toriohjelmaa klo 12-16. Luvassa on myyntipöytiä, esittelyitä, arpajaiset, lapsille ohjelmaa, ja puffetista saa kahvia sekä makkaraa.

Kairila (Kairilan urheilukenttä, Harjantie 1672)
Leikkimielisiä kilpailuja ja visailuja. Kirpputori ja buffetti. Tapahtumat klo 11–13.

Lattomeri
(Liemolantie 1)
Hevosia, lampaita ja muita eläimiä ihasteltavina klo 12−15.

Noormarkku (Noormarkun yhtenäiskoulun piha-alue, Museotie 12)
Frisbeegolfradan käyttöön vihkiminen, peräkonttikirppis. Lisäksi buffet, jossa grillimakkaraa, kahvia ja munkkeja. Tapahtuma klo 12−14.

Pihlava (Pihlavan tori, Pihlavantie)
Myyntipäivä torilla klo 9−15, ilmaiset paikat kaikille!

Riuttala-Mustajoki (Riuttala-Mustajoen kylätalon tontti, Kullaantie 317)
Punamullan keittoa, päreitten tekoa ja pöllinkuorintakilpailu. Lisäksi buffetti, jossa makkaraa, muurinpohjalättyjä, tikkupullaa ja kahvia. Tapahtuma klo 10−14.

Avoimet kylät -päivän ohjelmaa järjestävät kunkin kylän kyläyhdistykset.

Tutustu räpsööläisiin pihoihin heinäkuussa

Heinäkuun puolella 9.7. järjestetään jälleen suosittu Reposaaren pihatapahtuma, jolloin räpsööläiset avaavat pihojaan yleisölle jo yhdeksännen kerran. Luvassa on muun muassa pihakirpputoreja, avoimia pihoja ja pihakahviloita, sekä näyttelyitä.

Avoimet_Kylat_lista_2016.pdf (pdf, 0.4 Mt)


Hakusana