Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Cygnaeuksen ruokapalvelukeskuksesta lähtevät ruokakuljetukset työllisyysyksikölle

Cygnaeuksen ruokapalvelukeskuksesta lähtevät ruokakuljetukset työllisyysyksikölle

(09.06.2016 14:01 Saija Laaksovirta / päivitetty 09.06.2016 14:01)

Porin palveluliikelaitoksen johtokunta päättää tiistaina 14. kesäkuuta ruokakuljetusten järjestämisestä.

Palveluliikelaitoksen vt. johtaja Marjukka Palin esittää, että Porin kaupungin työllisyysyksikkö ryhtyy huolehtimaan Cygnaeuksen ruokapalvelukeskuksesta lähtevistä ateriakuljetuksista sekä ylijäämäruoan kuljetuspalveluista. Lisäksi ruokakuljetuksia on jonkin verran myös Lavian alueella terveysasemalta ja Suomelan koululta.

Työllisyysyksikön kanssa tehtävä sopimus työllistäisi vuosittain 35–40 henkilöä.

– Järjestely tukee linjausta siitä, että Porin palveluliikelaitos edistää työllisyyttä ja työllistämistä Porissa. Se on sitoutunut lisäämään aktiivitoimenpiteissä olevien henkilöiden määrää ja toimimaan kaupungin sakkomaksujen puolittamisen edistämiseksi, Palin sanoo.

Lisäksi järjestely turvaisi ylijäämäruoan toimituksen.

– Porin kaupungin Ravinnepankki-hanke on päättymässä syksyn aikana. Ylijäämäruoan jakelu halutaan vakiinnuttaa osaksi palveluliikelaitoksen omaa toimintaa.

Porin Palveluliikelaitoksen palveluvalikoimaan kuuluvat ateriakuljetukset asiakkaiden kohteisiin. Palinin mukaan ateriakuljetuksia tarvitaan enenevässä määrin varsinaisten valmistuskeittiöiden lakkautusten vuoksi.

Ateriakuljetuksia ovat tähän mennessä hoitaneet Porin kaupungin työllisyysyksikkö ja yrityspohjainen kuljetusliike. Työllisyysyksikön uudesta sopimuksesta huolimatta yhteistyötä on tarkoitus jatkaa myös jälkimmäisen kanssa.


Hakusana