Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Iäkkäiden kotona asumisen tukeminen esille teatterin keinoin SuomiAreenalla

Iäkkäiden kotona asumisen tukeminen esille teatterin keinoin SuomiAreenalla

(23.06.2016 11:24 Saija Laaksovirta / päivitetty 30.06.2016 15:30)

Porin perusturvakeskus lähestyy ikäihmisten kotona selviämistä näytellyn kehystarinan keinoin.

Ennaltaehkäiseviin ja elinoloja parantaviin sosiaali- ja terveyspalveluihin paneutuva monologi nähdään SuomiAreenalla Pori-pihalla 15. heinäkuuta. Tarinan pääosan näyttelee Porin teatterin näyttelijä Ilkka Aro ja sen on käsikirjoittanut dramaturgi Helena Anttonen.

Kuten SuomiAreenaan kuuluu, osana tarinaa käydään myös keskusteluja. Niiden aiheina ovat muun muassa ravinto, muisti, hampaiden hoito, hyvinvointia edistävä kotikäynti, kotihoito ja kriisiapu. Keskustelijoina toimii Porin perusturvakeskuksen moniammatillinen asiantuntijaryhmä.

Keskustelut juontaa hoivarobotti Zora, jolta taittuu puheen ja liikkumisen lisäksi niin flamenco kuin gumnan style. Zora onkin luvannut tanssittaa myös keskustelua seuraamaan saapuvaa yleisöä.

Zora on tavattavissa heti keskustelun jälkeen Puhtaasti terveyttä -teltalla, jossa sen kanssa voi napata vaikka selfien. Samalla voi mitata, paljonko kädestä löytyy voimaa, tunnistaa ruoka-aineita, saada tietoa ravinnon sisältämästä sokerista, tutustua pop up -hammashoitolaan sekä poimia mukaan suun terveyteen liittyviä tuotteita.

Tarina ja keskustelu "Tarviiko äijä muuta kuin kalakaverin? Sote palvelut pitävät pinnalla" esitetään 15. heinäkuuta kello 14.00–14.45 Pori-pihan lavalla (Valtakatu 11). Sen järjestämisessä Porin perusturvakeskusta tukemassa ovat Ailav, Hammasväline Oy, K-Supermarket Antinkatu, Länsi-Suomen Diakonialaitos, Polycon sekä Vivago. Puhtaasti terveyttä -teltalla esittäytyvät Porin perusturvakeskuksen lisäksi Satakunnan sairaanhoitopiiri sekä Winnovan puhtausala.

Kello 9.00–16.00 avoinna olevan Pori-pihan kattoteemana #poriuudistuu. Pihan ohjelma on osa SuomiAreena-viikon Avoimet ovet -tapahtumasarjaa, joka toteutetaan yhdessä Mu Pori o kaunis yhteisön kanssa.

kuva Kuva: Marika Virtanen/Porin perusturvakeksus

Aiemmin julkaisut Pori-piha, #poriuudistuu -uutiset:

Pori-piha, #poriuudistuu: Pori ja palvelut esillä ensimmäistä kertaa SuomiAreenassa

Kunnan palveluihin paneudutaan SuomiAreenassa

SuomiAreenassa puhuttaa tulevaisuuden puhtaus

SuomiAreenassa puidaan pelillistämistä työelämän tukenaHakusana