Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Etelärannassa imutyhjennyslaituri veneiden jätevesille

Etelärannassa imutyhjennyslaituri veneiden jätevesille

(16.06.2016 16:07 Merika Lanne / päivitetty 20.06.2016 10:55 Saija Laaksovirta)

Veneilijät saavat maksutta tyhjentää veneiden pilssivedet ja septitankit säiliöön imutyhjennyslaiturilla, joka sijaitsee keskustassa Kokemäenjoella Taavi-sillan ja Cafe Jazzin välissä. Imutyhjennyslaituri on käytössä veneilykauden ajan. Veneiden jätevesiä ei saa laskea vesistöihin.

kuva

Imutyhjennyslaiturilla on veneiden jätevesien tyhjentämiseen tarkoitettu imulaite ja laiturin pohjaan on kiinnitetty kuuden kuution säiliö. Imulaite toimii ilman sähköä tai vesijohtoja, eikä käyttöön tarvita työkaluja. Laiturilla on ohjeet imulaitteen käyttäjiä varten. Jätevedet tyhjennetään imuautoon syksyllä veneilykauden päättyessä ja kuljetetaan jätevedenpuhdistamolle.

Imutyhjennyslaituri on tarkoitettu kaikkien veneilijöiden käyttöön, yhtä lailla keskustan venepaikkojen vuokraajille kuin venevieraille. Laiturin kokonaispituus on 12 metriä, joten siihen on helppo kiinnittyä tyhjennyksen ajaksi kookkaan veneen kanssa.

kuva Imutyhjennyslaituri on merkitty liikennemerkillä, jotta paikan löytää Kokemäenjoelta päin.

Etelärannan imutyhjennyslaituri on käytössä kolmatta kesää. Mahdollisista käyttöongelmista on hyvä ilmoittaa välittömästi Porinaan, jotta viat saadaan korjattua. Lähin seuraava jätevesien imutyhjennysasema on Reposaaressa Marina Merilokin vierassatamassa.


Hakusana