Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Kansallisbaletin kesäkiertue saapuu Poriin

Kansallisbaletin kesäkiertue saapuu Poriin

(03.06.2016 12:13 Jani Kivi / päivitetty 08.06.2016 08:29 Saija Laaksovirta)

Tämän vuoden uutena paikkakuntana kesäkiertueella on Pori, jossa kiertueen esitys nähdään ulkoilmanäyttämöllä Porin torilla 9. kesäkuuta kello 18. Perinteiseksi kesän aloitukseksi monessa Suomen kaupungissa muodostunut Kansallisbaletin kesäkiertue suuntaa jälleen tänäkin vuonna kesä-Suomeen.

kuva

Kiertueelle lähtee 19 hengen tanssijaryhmä, mukana muun muassa tähtitanssija Eun-Ji Ha, ensitanssijat Linda Haakana ja Ilja Bolotov sekä Helsingin kansainvälisessä balettikilpailussa tänä vuonna ainoana suomalaisena finaaliin yltänyt Suvi Honkanen.

Ohjelmistossa on luvassa aiempia vuosia enemmän yleisön suosikkeja, klassisten balettiteosten katkelmia. Kiertueella nähdään otteita muun muassa baleteista Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas, Bajadeeri ja Don Quijote. Myös viime vuosien suursuosikista, Kenneth Greven Lumikuningattaresta nähdään useita katkelmia. Klassisen baletin numeroita täydentävät kiinnostavat uudet nykytanssiteokset, koreografeina Kansallisbaletin tanssijat Thibault Monnier ja Eemu Äikiö.

Esitykseen on vapaa pääsy, säävaraus. Mahdollinen peruuntuminen tai ohjelman karsiminen ylivoimaisten sääolosuhteiden vuoksi päätetään paikan päällä ennen esityksen alkua. Ajankohtaiset tiedot saa Oopperan ja Baletin Twitter- ja Facebook-sivulta. Istumapaikkoja esiintymispaikalla on rajoitetusti.

Kansallisbaletin kesäkiertue 2016 Porissa:
To 9.6. klo 18 Pori, Kauppatori

Suomen Kansallisbaletin kesäkiertue 2016Hakusana