Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Kaupungin kesätyöpaikkatukea haettu kiitettävästi

Kaupungin kesätyöpaikkatukea haettu kiitettävästi

(17.06.2016 15:00 Timo Rantanen / päivitetty 17.06.2016 15:00)
kuva Kuva: Porin kaupunki/Heidi Lammi

Porilaisille yrityksille ja nuorten kesätyöllistämiseen tarkoitettua kesätyöpaikkatukea on haettu reippaasti. Loppukiriä on ollut nähtävissä ja näyttää siltä, että 330 000 euron tuki on menossa lähes kokonaan. Tavoitteena oli tarjota tuen avulla 800 nuorelle kesätöitä ja tavoitteesta uupuu enää noin kymmenisen paikkaa.

Kesätyötukien myöntämispäätöksiä tehtiin vielä viime viikollakin. Peruutuksia tulee vuosittain ja tällöin voidaan esimerkiksi tarjota lisätukea yrityksille, joille ei voitu heti myöntää niin paljon tukea, kuin he olisivat toivoneet.

– Positiivista on, että mukaan kesätyöpaikkatuen hakemiseen on tullut myös monia uusia yrityksiä monipuolisesti eri puolilta kaupunkia. Pori on laaja-alue ja lavialaisiakin yrityksiä on mukana, kertoo työllisyydenhoidon päällikkö Juha Laine.

Viimeisten laskujen mukaan kesätyötukipäätöksiä on tehty 271 kappaletta, mikä tarkoittaa sitä, että tukea hakeneita yrityksiä on saman verran.

Mikäli kesätyöllistämiseen tarkoitettu määräraha ei kuitenkaan mene kokonaan, käytetään se joko toimeentulotukea hakevien opiskelijoiden tukemiseen tai kaupungin omaan työllistämistoimintaan.


Hakusana