Etusivu > Uutiset > 2016 > 06 > Kaupunkiorganisaation uudistus näyttäytyy palveluiden laadun parantumisena

Kaupunkiorganisaation uudistus näyttäytyy palveluiden laadun parantumisena

(29.06.2016 15:36 Saija Laaksovirta / päivitetty 29.06.2016 15:42)

Porin kaupunkiorganisaatio uudistuu ja uusi toimintamalli otetaan käyttöön 1.6.2017. Miten uusi uudistusprosessi näyttäytyy kaupunkilaisille ja miten jokainen voi vaikuttaa?

Uuden organisaatiomallin sisäänkirjoitettu tavoite on luoda mahdollisimman matala sekä asukasta lähellä oleva kaupunkiorganisaatio. Uudistustyö näyttäytyy kaupunkilaisille palvelujen laadun parantumisen kautta.

Kuntalaisten vaikuttamisen ja osallisuuden edistämisen järjestelmä on keino luoda edellytykset kunnan päätöksiin vaikuttamiselle ja vuorovaikutuksen kokonaisvaltaiselle lisäämiselle. Taustalla on aktiivinen ja positiivinen tahtotila kaupunkilaisten osallistamiseen, mutta myös kuntalaki velvoittaa siihen entistä enemmän.

Kun SOTE irtaantuu kunnan palvelukokonaisuudesta ja maakuntauudistus astuu voimaan, muuttuu kuntakin selvästi. Tärkeintä onkin tuottaa silloin kuntaan jäävät palvelut entistä tehokkaammin.

– Uudistusprosessi ei vaikuta palveluiden järjestämiseen, vaan kaikki toimii vähintään yhtä hyvin kuin aiemminkin. Kuitenkin 1.6.2017 palvelut tuotetaan hieman eri tavalla ja palveluiden laatu paranee, kertoo projektipäällikkö Esa Lunnevuori.

Uudistustyössä mennäänkin palvelut edellä, sillä kaupunki on asukkaitaan varten.

– Palvelut muuttuvat ja kehittyvät. Sähköisiin palveluihin tullaan panostamaan jatkossa entistä enemmän, sillä se on selkeä kehittämiskohde. Sähköisille palveluille on entistä enemmän kysyntää.

Porin brändiä uudistetaan samalla ja tukena on myös kaupunkistrategia 2025. Kaupunkilaisten painopisteiden selvittäminen on tärkeää ja jokainen kaupunkilainen voikin tuoda omat ideansa ja näkemyksenä mukaan. Helppo tapa osallistua on oman Pori-tarinan jakaminen sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #poriuudistuu käyttäen. Myös perinteinen sähköposti tai vaikka puhelinsoitto toimii yhtä hyvin.

– Tavoitteena on tehdä Porista kaupunki, josta asukkaat ovat entistä ylpeämpiä ja jonka rakentaminen koetaan yhteiseksi hyväksi. Pori on porilaisia varten ja sitä rakennamme nyt yhdessä.

Porin kaupunki haastaa nyt asukkaat mukaan tulevaisuuden Porin tarinan kirjoittamiseen. He saavat kertoa Porista juuri niin kuin sen itse kokevat.

Osallistu Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa jakamalla video, kuva tai kirjoitus aihetunnisteella #poriuudistuu tai lähetä sähköpostia osoitteeseen viestinta(at)pori.fi. Parhaat tarinat palkitaan.

kuva Kuva: Jan Virtanen


Hakusana